Johanna Kommerie Nijntje
Algemeen

De start van kinderboekenblog De Kinderboekenkoffer

Johanna Kommerie NijntjeSinds ik moeder ben, en dat is inmiddels al bijna 4,5 jaar, houd ik mij veel bezig met voorlezen en kinderboeken. Ik vind het heerlijk om mijn kinderen mee te nemen naar een nog onbekende wereld, een wereld waarin soms alles kan en alles mag. Een wereld van trollen en feeën, een wereld van lang geleden of juist van in de toekomst of een wereld ver weg, of soms juist heel dichtbij.

Voorlezen

Voorlezen is een waardevolle tijdsbesteding in ons gezin. We lezen iedere dag voor, daar maken we tijd voor, zelfs al is die tijd er soms niet. Samen verwonderen we ons dan over die bijzondere wereld, ver weg of dichtbij, echt of nep, spannend of juist lief. Voorlezen is tijd voor elkaar nemen. Voorlezen is verwonderen. Voorlezen is werken aan een taalvaardige toekomst. Voorlezen is zoveel meer dan alleen een verhaaltje vertellen en plaatjes bekijken. 

In mijn inmiddels 4,5-jarig bestaan als moeder ben ik enorm veel mooie kinderboeken tegengekomen. Die koop ik soms online, soms in de boekhandel en soms in de kringloop. Ook doe ik mee met zo’n beetje alle prijsvragen die ik tegenkom waar je kinderboeken mee kunt winnen, en zo nu en dan heb ik geluk. Zodoende heeft mijn dochter op haar vierde een kinderboekenkast waar je ú tegen zegt. Van Pinkeltje tot De Gorgels, van Jip en Janneke tot Kruistocht in Spijkerbroek en van Floddertje tot Foeksia de Miniheks; er staat van alles in. 

Een eigen kinderboekenblog

Op een gegeven moment ontstond bij mij de wens om meer te doen met al die boeken die ik voor mijn dochter, en sinds kort ook mijn zoon (die op het moment van schrijven bijna zeven weken oud is), voorlees. Ik wilde een plekje op het internet waar ik zou kunnen schrijven over de boeken die bij ons voorgelezen worden. Zodoende hoop ik anderen op ideeën te brengen, zelf inspiratie op te doen en ook mijn liefde voor kinderboeken te verspreiden.  Zie daar: De Kinderboekenkoffer! De Kinderboekenkoffer wordt een kinderboekenblog over allerlei soorten kinderboeken. Op deze kinderboekenblog zul je binnenkort recensies vinden van zowel nieuwe(re) als oude(re) kinderboeken. Ook komen er lijstjes op De Kinderboekenkoffer (denk hierbij bijvoorbeeld aan lijstjes als ‘Deze boeken verslond ik in mijn tienertijd’ of ‘De leukste titels van Annie M.G. Schmidt’). Wat je nog meer kunt verwachten op De Kinderboekenkoffer? Daar ben ik zelf ook nog niet helemaal over uit. Misschien wil ik binnenkort wel nieuws van uitgeverijen met jullie delen, of schrijvers interviewen. Ik weet het nog niet helemaal. Ik beweer dus ook niet dat ik een pro ben qua kennis over jeugdliteratuur. Ik ben vooral een moeder die heel graag voorleest.  En wie ben ik nog meer?

Mijn naam is Johanna Kommerie. In mijn werkzame leven ben ik freelance tekstschrijver. De naam van mijn eigen onderneming is ‘Skriuw‘, het Friese woord voor ‘Schrijf’. Momenteel geniet ik van mijn zwangerschapsverlof. Ik heb twee kinderen, een meisje (2015) en een jongetje (2019) van bijna zeven weken oud. In mijn vrije tijd (haha, welke vrije tijd?) trek ik graag de wandelschoenen aan om de natuur in te gaan. Ik heb daarnaast een interesse voor alpaca’s, social media en bloggen. Vloggen daarentegen trek ik dan weer slecht 😉

Mijn grootste droom is om ooit zelf kinderboekenschrijver te zijn. Ik ben inmiddels bezig met een aantal voorzichtige stappen in die richting. 

Ik hoop jullie als lezers de komende jaren mee te mogen nemen in de wondere wereld van verhalen voor kinderen. Heb je zelf ideeën voor De Kinderboekenkoffer of wil je om een andere reden contact met me opnemen? Klik dan hier.

BoekenBoeken

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *