Leeuwen tellen
Voor jongens, Voor kleuters, Voor meisjes, Voor peuters

Leeuwen tellen – Katie Cotton

Je hebt soms van die boeken waarvan je denkt: is het nou een kinderboek? Of is dat het niet? ‘Leeuwen tellen’ van Katie Cotton is zo’n boek. Want laten we eerlijk zijn; de poëtische bijschriften zijn zelfs voor een volwassene niet altijd makkelijk te behappen, laat staan voor een kind. En toch is het boek wel degelijk geschikt voor (jonge) kinderen. Waarom dat zo is leg ik je graag uit.

Waarom is Leeuwen tellen geschikt voor kinderen?

Leeuwen tellenIn het prachtig geïllustreerde boek Leeuwen tellen zit namelijk – je raadt het al – een telelement. Tien diersoorten komen in dit boek aan bod. En van ieder dier, is er eentje meer. Hoeveel olifanten tel je? En hoeveel ara’s zitten er op een stok? Als je dit boek voorleest zijn kinderen automatisch bezig met het tellen van de dieren. Daar hoeven ze nauwelijks moeite voor te doen. Maar ze doen het wel. Eén, twee, drie, vier .. enzovoorts.

Waarom is Leeuwen tellen ook mooi voor volwassenen?

Leeuwen tellen is in de eerste plaats vooral een mooi boek. Groot van formaat, en prachtig geïllustreerd. De zwart-wit tekeningen zijn zo secuur dat je je soms afvraagt of je nou naar een zwart-wit foto zit te kijken of dat het toch echt getekend is. Je kunt zien dat er met heel veel liefde is gewerkt aan de tekeningen. Ze tonen nog maar eens hoe bijzonder het dierenrijk eigenlijk wel niet is. De poëtische omschrijvingen van de dieren maken het een boek om eens even goed over na te denken.

Een familieboek

Doordat het boek verschillende elementen heeft die óf geschikt zijn voor kinderen óf geschikt zijn voor volwassenen is Leeuwen tellen met recht een familieboek te noemen. Het is niet een boek dat je iedere avond voor het slapengaan zult pakken om te gaan voorlezen, maar wel een boek om zo nu en dan uit de kast te trekken om dan samen te gaan tellen. Leuk dus voor kinderen van rond de 2-4 jaar.

Momenteel is het boek niet leverbaar. Bij Libris.nl kun je wel de optie ‘Vraag de boekhandel’ gebruiken om te zien of het boek nog op voorraad hebben.

BoekenBoeken

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *