Het grote dierenverhalenboek Daniela De Luca
Voor jongens, Voor kleuters, Voor meisjes, Voor peuters

Het grote dierenverhalenboek – Daniela De Luca

Het grote dierenverhalenboek Daniela De LucaDe Gorgels zijn – voor nu – weer even opgeborgen en een ander boek is weer uit de kast getrokken. Wéér, inderdaad. Want dit boek hebben we al een keer of tien van voor tot achter voorgelezen. Het is ‘Het grote dierenverhalenboek’ van Daniela De Luca, uitgegeven bij Veltman Uitgevers in 2016. Oorspronkelijk is het boek afkomstig uit Groot-Brittannië, daar is het in 2014 gepubliceerd. ‘Het grote dierenverhalenboek’ is één van de mooiere verhalenbundels uit onze kinderboekenkast. Waarom dat is vertel ik je graag in deze blog!

Het grote dierenverhalenboek

‘Het grote dierenverhalenboek’ is een verzameling van verhalen over dieren van over de hele wereld. In acht verhalen over deze dieren reis je de hele wereld over. Zo kom je in het Australië van Karel Kangoeroe, het Europa van Wibo de Wolf en het Zuid-Amerika van Max de Miereneter. In ieder verhaal maak je kennis met het dier, maar ook met het gedrag wat het dier in het wild vertoont en de leefomgeving van het dier. Zo leer je bijvoorbeeld dat tijgers hele goede zwemmers zijn, dat olifanten de botten van hun familie kunnen ‘herkennen’ en dat ijsberen zelfs complete walrusjongen eten als ze daar de kans voor krijgen. Ieder verhaal is voorzien van prachtige illustraties, die niet alleen heel gedetailleerd zijn maar ook een mooi beeld geven van de leefomgeving van de dieren. Deze leefomgeving is dan wel weer met een menselijk tintje, en dat geldt overigens ook voor de dieren zelf. Heb jij wel eens een tijger met een luier om gezien? Of een ijsbeer met een tutu? Ik heb dat in het echte leven ook nog nooit gezien, maar in ‘Het grote dierenverhalenboek’ kan het.

Informatie over de dieren

Ieder fictief verhaal in het boek is voorzien van extra informatie over hoe de dieren in het wild leven. Allerlei leuke wist-je-datjes, eveneens voorzien van mooie illustraties (deze illustraties zijn zonder menselijk tintje, en geven daarmee het verschil tussen het fictieve verhaal en de informatie aan). Aan het einde van het verhaal maak je steeds kennis met de ‘familie’ van de dieren die centraal staan in de verhalen. Zo zie je bijvoorbeeld dat de tijger familie is van o.a. de lynx, de leeuw, de wilde kat, de geoffroykat, de ocelot en de poema en dat de bever familie is van de chincilla, beverrat, eekhoorn en marmot. De pagina’s die daarop volgen geven een mooi beeld van welke dieren allemaal nog meer in de leefomgeving van het dier voorkomen. Zo leer je bijvoorbeeld dat pinguïn Pim zijn leefomgeving deelt met de stormvogel, de keizerspinguïn, de zeeluipaard, de zeeolifant, de albatros en de blauwe vinvis.

Wat vind ik van ‘Het grote dierenverhalenboek’?

Het mag duidelijk zijn dat ik heel erg blij ben met dit boek in mijn kinderboekenkast. Allereerst omdat de verhalen prettig zijn om voor te lezen, ik de illustraties echt fantastisch (want heel uitgebreid en gedetailleerd) vind én omdat het een lekker dik boek is waar je steeds maar weer uit kunt voorlezen. Bovendien steek ik er zelf ook nog veel van op, want er komen dieren voor in het boek waar ik zelfs nog nooit van gehoord heb. Zo word ik al voorlezend zelf ook nog een beetje wijzer.

Wat vindt Bente van ‘Het grote dierenverhalenboek’?

Ook Bente is dol op dit mooie verhalenboek. Als kleine natuurfreak en dierenvriend vindt ze het maar wat interessant wat de dieren allemaal beleven én wat er allemaal te vertellen is over de dieren in het wild. Quote: “Ik wist niet dat er zoveel verschillende beren bestonden!” Dat geldt ook voor je moeder, meisje 😉

Bestel Het grote dierenverhalenboek op bol.com

Bestel Het grote dierenverhalenboek op Libris.nl (en steun zo verschillende boekhandels in Nederland)

Bestel Het grote dierenverhalenboek op Bazarow (en steun zo de boekensector in Nederland)

BoekenBoeken

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *