#berenjacht
Voor kleuters, Voor peuters

“Wij gaan op berenjacht” – na dertig jaar een ware hype!

#berenjachtHet kan je bijna niet ontgaan zijn: de massale berenjacht die een paar weken geleden ontketend is in Nederland. In heel Nederland (en ook in het buitenland) zetten mensen de afgelopen weken knuffelberen voor het raam. Pandaberen, ijsberen, bruine beren, blauwe beren, beren met een hoedje op, beren met een berenjong, beren in trouwkleding; je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt ze tegenkomen. De beren zijn in de vensterbanken neergezet om kinderen een leuk spelelement te bieden tijdens hun ommetje in de wijk, nu alle scholen gesloten zijn en er verder weinig vermaak mogelijk is. Tegelijkertijd is de knuffelbeer een symbool van hoop geworden in deze ellendige tijd waarin we met z’n allen weerstand proberen te bieden aan het Corona-virus. De berenjacht is bedacht naar aanleiding van het prentenboek ‘Wij gaan op berenjacht‘ van kinderboekenschrijver Michael Rosen en illustratrice Helen Oxenbury.

Wij gaan op berenjacht al dertig jaar oud

‘Wij gaan op berenjacht’ is al een oudje; het boek kwam oorspronkelijk uit in 1989, mijn geboortejaar. Dat het boek dertig jaar na dato zo’n hype zou worden hadden de makers nooit kunnen vermoeden. Desondanks doet het boek het al die jaren goed. Afgelopen jaar werd er door uitgeverij Gottmer nog een speciale editie uitgegeven vanwege het dertigjarig bestaan van het boek.

Hier lees je over andere prentenboeken die besproken zijn op De Kinderboekenkoffer.

Een grote beer vangen

In ‘Wij gaan op berenjacht’ neemt een vader zijn vier kinderen mee op berenjacht. Ze zijn van plan een grote te vangen. Daar is het ten slotte een prachtige dag voor. Vader en kinderen jagen dwars door rivieren, bossen en blubber heen, op zoek naar die grote beer. En dan komen ze in een grot…

Herinnering

‘Wij gaan op berenjacht’ is een succes vanwege het toepassen van de kracht van de herhaling én de spannende twist zo halverwege het boek. De illustraties doen de rest. Een prentenboek die ieder kind in de kast zou moeten hebben staan. Wij hebben hem aangeschaft. Niet alleen vanwege het leuke verhaal, maar ook als tastbare herinnering aan de vreemde periode waarin we momenteel leven.

Bestel Wij gaan op berenjacht op bol.com

BoekenBoeken

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *