Garage Gust - Leo Timmers
Voor kleuters, Voor peuters

Garage Gust – Leo Timmers

Garage Gust - Leo TimmersVan Leo Timmers hadden we al langere tijd het boek ‘En dat doen we dus’ in de kinderboekenkast staan. Met een vader die werkt op de bouw vond ik dat er toch minstens één kinderboek over de bouw in onze kast zou moeten staan, en dat werd ‘En dat doen we dus’. Ondanks dat ik het boek niet heel lekker vond voorlezen heb ik dat wel veel gedaan. De illustraties maakten de tekst ruimschoots goed. Blij was ik dan ook toen we laatste het boek ‘Garage Gust‘ van Leo Timmers cadeau kregen als kraamcadeautje. Weer een boek met techniek en klussen als thema. Dat past helemaal bij ons! We gingen dus snel voorlezen uit Garage Gust.

Waar gaat Garage Gust over?

Het varkentje Gust heeft een garage. Maar niet zomaar een garage, een garage met een heleboel spullen die je niet direct zou linken aan een garage. Een badkuip, een koelkast, een vissenkom en een kachel. Wat zou hij daar toch mee van plan zijn? Eén voor één komen er dieren langs bij Gust’s garage met een probleem aan hun voertuig. Zo is het zadel van de neushoorn te klein, heeft de giraffe last van toch in haar cabriootje en heeft een pinguïn het veel te warm door het ontbreken van airconditioning. Gust zou Gust niet zijn als hij voor ieder probleem niet een oplossing heeft en zo timmert hij met de oude spullen die hij heeft de meest bizarre variaties op de voertuigen. Aan het einde van de dag is Gust smerig geworden van al dat werken. Gelukkig heeft hij ook daarvoor een oplossing weten te bedenken. Garage Gust is geschreven in rijmvorm en leest daarom lekker voor (lekkerder dan ‘En dat doen we dus’).

Hier lees je over andere prentenboeken die besproken zijn op De Kinderboekenkoffer.

Wat vind ik van Garage Gust?

Een fijn prentenboek dat lekker voorleest. Het centrale thema ‘klussen en techniek’ heeft een diepere laag, namelijk het thema ‘duurzaamheid’. Wat kun je allemaal nog doen met oude spullen? Moet je oude spullen zomaar weggooien, of zou je er soms nog iemand anders mee kunnen helpen? Dat dit thema, zonder dat het er te dik bovenop ligt, weerklinkt in het verhaal vind ik een grote pré. De kinderen aan wie Garage Gust wordt voorgelezen krijgen zo onbewust een belangrijke boodschap mee.

Wat vindt Bente van Garage Gust?

Verhalen op rijm zijn vaak wel aan Bente besteed. De voorspelbaarheid van een verhaal op rijm maken dat ze goed ‘meedoet’ tijdens het voorlezen. Het thema spreekt Bente ook aan. Gust leek wel een beetje op haar vader, vond ze. “Omdat hij ook van alles bewaart en van alles kan maken”. Of dat ook daadwerkelijk zo is laten we maar even een beetje in het midden.

Bestel Garage Gust bij bol.com

Bestel Garage Gust bij Libris.nl (en steun daarmee ook nog eens verschillende boekhandels in Nederland)

BoekenBoeken

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *