Woeste Willem
Voor kleuters

Woeste Willem nu verkrijgbaar voor €2,50 dankzij Geef een prentenboek cadeau

Woeste WillemIeder kind zou thuis een plankje moeten hebben met daarop een aantal topboeken. Ook als je in een situatie verkeert waarin het niet vanzelfsprekend is dat er thuis wordt (voor)gelezen, ook als de financiële situatie van je gezin niet een flink gevulde boekenkast toelaat. (Voor)lezen is namelijk enorm belangrijk. Bij een kwartier per dag leert een kind namelijk maar liefst duizend woorden per jaar erbij. En daar heb je wat aan, in je latere leven. Vanuit die gedacht is een paar jaar geleden ‘Geef mij maar een boek’ en ‘Ik wil een prentenboek’ ontstaan, welke inmiddels omgedoopt zijn naar ‘Geef een boek cadeau’ en ‘Geef een prentenboek cadeau‘. Voor slechts een paar euro kun je in de boekhandel een kinderboek kopen, die je cadeau kunt doen aan een kind dat een boek verdient. Of je houdt het lekker zelf, dat kan natuurlijk ook. Dit jaar viel de keuze voor een heruitgave op Woeste Willem van Ingrid en Dieter Schubert. Die koop je sinds vandaag voor maar €2,50 in de boekhandel. Koopje dus! Ik ben vanmiddag direct naar mijn favoriete boekhandel (Boekhandel Van der Velde in Dokkum) geracet om het boek op te halen.

Waar gaat Woeste Willem over?

Woeste Willem is een zeerover. Althans, voordat hij met pensioen ging. De oude zeebonk is erg gesteld op z’n privacy. Hij moet niks weten van landrotten. Als er iemand bij hem in de buurt komt, jaagt hij hem meteen weg. Tot op een dag het jongetje Frank op het dak van Willems huis verzeild raakt. Uiteraard wil Willem eerst niets van hem weten, maar Frank is in al zijn vriendelijkheid volhardend en verovert zo het hart van de oude zeerover.

Wat vind ik van Woeste Willem?

Ik begrijp heel goed dat Woeste Willem is gekozen om opnieuw uit te geven voor de actie ‘Geef een prentenboek cadeau’. Het is een vertederend verhaal over een bijzondere vriendschap, buitengewoon mooi geïllustreerd en zeer geschikt om cadeau te geven.

Wat vind Bente (4 jaar) van Woeste Willem?

Toen Bente het boek opensloeg om deze eens door te bladeren begon ze meteen te schaterlachen. Waarom? Omdat er drie wilde zwijnen in een hangmat lagen! Een haas die zich verstopt heeft, het eekhoorntje in de boom, de vogeltjes bovenop de schoorsteen; ze spelen geen rol in het verhaal maar voegen zeker wat toe. De zeewezens vindt Bente erg bijzonder en dat zijn ze natuurlijk ook. ,,Bestaat een zwaardtandhaai echt?” vroeg ze, waarop ik antwoordde; ,,In een boek kan alles”.

Eerder kwamen Kikker is Kikker (Max Velthuijs), Raad eens hoeveel ik van je hou (Sam MacBratney en Anita Jeram) en de Gruffalo (Julia Donaldson) uit onder de vlag van Geef een prentenboek cadeau.

Woeste Willem is verkrijgbaar bij de boekhandel. Wil je een flinke stapel om die uit te kunnen delen aan bijvoorbeeld de kinderen uit je klas, club of kinderen in de buurt? Dan kun je ze ook per dertig bestellen.

Wil je slechts één exemplaar bestellen, dan kan dit bij Libris.nl. Daarmee steun je ook nog eens verschillende boekhandels in Nederland.

Hier lees je over andere prentenboeken die besproken zijn op De Kinderboekenkoffer.

BoekenBoeken

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de kinderboeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *