Het bijzondere beestjes boek Yuval Zommer
6-10 jaar, Voor kleuters

Het bijzondere beestjes boek van Yuval Zommer – alles over kriebelbeestjes

Het bijzondere beestjes boek Yuval ZommerIn de kleuterklas van onze dochter werkten ze de laatste periode aan het thema ‘kriebelbeestjes’. Ze zochten slakken voor hun slakkenhotel in de klas, knutselden een lieveheersbeestje en een rupsjenooitgenoeg en tekenden wormen, muggen en bijen. Een boek dat perfect bij het thema kriebelbeestjes past is Het bijzondere beestjes boek van Yuval Zommer. In dit mooi geïllustreerde boek staat allerlei informatie over insecten. De informatie wordt kort, bondig en speels gebracht en daarmee is het boek uitermate geschikt voor kinderen in de kleuterleeftijd (en ook voor de iets oudere kinderen).

Waar gaat Het bijzondere beestjes boek over?

Het bijzondere beestjes boek van Yuval Zommer is puur een informatief boek. Je zult er geen fictieve verhaaltjes vinden. De illustraties vertellen echter wel een verhaal, bijvoorbeeld over hoe een rups transformeert in een vlinder en hoe mieren in colonne leven. Het boek staat stampvol leuke weetjes. Iedereen weet bijvoorbeeld wel dat een spin acht poten heeft, maar wist je ook dat een spin maar liefst 48 knieën heeft? En wist je ook dat er lieveheersbeestjes voor onderzoek in de ruimte zijn geweest? Dit, en nog veel meer weetjes, maken van Het bijzondere beestjes boek een vrij compleet boek met eigenlijk alle informatie die een kind in de kleuterleeftijd hoort te weten over insecten.

Meer over prentenboeken vind je hier!

Wat vind ik van Het bijzondere beestjes boek?

Als natuurliefhebber moest er natuurlijk een boek over insecten / kriebelbeestjes in onze kinderboekenkast staan. Ik ben best een tijdje op zoek geweest naar welk boek dat dan moest worden, want er zijn nog veel meer kinderboeken over insecten te vinden. Wat bij mij de doorslag gaf heeft eigenlijk niets met de inhoud te maken: het was het formaat van het boek dat het hem deed. Ik ben dol op kinderboeken van heel groot, of juist heel klein formaat. De afwijkende maat nodigt vaak uit om te gaan lezen. Daarbij is Het bijzondere beestjes boek erg mooi vormgegeven en zijn de illustraties echt een feestje om naar te kijken. Op verschillende bladzijden is bovendien een zoekelement toegevoegd, zo kun je bijvoorbeeld op zoek naar alle 29 motten en op zoek naar een valdeurspin die een val aan het bouwen is om zijn prooi mee te vangen. Ik ben blij met de keuze voor dit boek en heb het boek al geregeld uit de kast gehaald om samen met Bente uit te lezen.

Wat vindt Bente van Het bijzondere beestjes boek?

Het thema kriebelbeestjes is op Bentes lijf geschreven. Het gebeurt regelmatig dat ze het huis binnenstormt omdat ze een lieveheersbeestje heeft gevonden of omdat ze met haar schepnet een hommel uit het zwembad heeft gered. Wormen pakt ze zonder aarzelen op en slakken helpt ze graag verhuizen. Ook dode insecten vindt ze maar wat interessant en zou ze het liefst allemaal bewaren. Al die leuke feitjes uit Het bijzondere beestjes boek spreken haar enorm aan. Ze slurpt de feitjes als het ware op en als het van toepassing is weet ze ze ook nog te delen met anderen. Zo hoorde ik haar met een vriendinnetje praten over de kriebelbeestjes en dan merk ik dat ze de informatie uit het boek goed opgepikt heeft.

Bestel Het bijzondere beestjes boek bij bol.com

Bestel Het bijzondere beestjes boek bij Libris (en steun zo verschillende boekenwinkels in Nederland)

Bestel Het bijzondere beestjes boek bij Bazarow (en steun zo de boekensector in Nederland)

BoekenBoeken

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *