Garage Gust - Leo Timmers
10-14 jaar, 6-10 jaar, informatieve kinderboeken, prentenboek, Voor kleuters

Besproken kinderboeken van juni

Vanaf nu kun je tegen het einde van iedere maand een korte terugblik vinden op de kinderboekenblog De Kinderboekenkoffer van de besproken kinderboeken van de afgelopen maand. Zo hoef je niet eindeloos te scrollen en kun je direct je eigen interesses filteren. Ik schreef recensies over negen kinderboeken en schreef een update over mijn poging om zelf een kinderboek te schrijven. Benieuwd over welke kinderboeken ik schreef? Dit zijn mijn besproken kinderboeken van juni:

Niemand is zoals jij – Max Lucado

In mijn recensie noem ik Niemand is zoals jij ‘het mooiste christelijke kinderboek’. Zelf kreeg ik de pop-up versie als kraamcadeautje cadeau. Van Niemand is zoals jij zijn meer dan 100.000 exemplaren verkocht!

Max Lucado niemand is zoals jij

Garage Gust – Leo Timmers

Een fijn prentenboek dat lekker voorleest. Het centrale thema ‘klussen en techniek’ heeft een diepere laag, namelijk het thema ‘duurzaamheid’. Wat kun je allemaal nog doen met oude spullen? Moet je oude spullen zomaar weggooien, of zou je er soms nog iemand anders mee kunnen helpen?

Garage Gust - Leo Timmers

Woeste Willem – Ingrid en Dieter Schubert

Sinds 12 juni is Woeste Willem voor slechts €2,50 verkrijgbaar in de boekhandel. Woeste Willem is opnieuw uitgegeven in het kader van Geef een prentenboek cadeau!

Woeste Willem

Afke’s Tiental – Nienke van Hichtum

Een oudje, maar daarom niet minder mooi. Misschien ben ik ietwat bevooroordeeld, omdat ik zelf van het Friese platteland kom en Nienke van Hichtum opgroeide in de regio waar ik woon, maar ik vind Afke’s Tiental een prachtig boek. Hoe het gewone alledaagse en de bijzondere liefde van een moeder naar haar kinderen toe beschreven wordt vind ik echt uniek.

Afke's tiental

Rover gezocht – Udo Weidelt

Rover gezocht is een lief verhaal, waarin thema’s als vriendschap, trouw en geheimen een belangrijk aandeel hebben. Finn is als personage erg goed neergezet. Je gaat van hem houden, al vanaf de eerste bladzijden waarin hij voorkomt.

Rover gezocht Udo Weigelt

Wie doet dat toch? – Job, Joris en Marieke

Misdaad is nou niet direct een thema waar je aan denkt als je het hebt over boeken voor peuters en kleuters. Veel te eng, te bloederig, te spannend en bedenk nog maar meer redenen waarom je een peuter geen misdaad voor zou moeten schotelen. Dat misdaad en kinderen op jonge leeftijd toch samen kunnen gaan bewijzen Job, Joris en Marieke in hun whodunit voor kinderen: Wie doet dat toch?

Wie doet dat toch? Job, Joris en Marieke

Alfabet – Charlotte Dematons

Een kinderboek waar je uren en uren aan kunt besteden en wat over twintig jaar nog leuk is. Zo compleet, zo uitgebreid en zo ontzettend mooi geïllustreerd. Het zou me verbazen als het magistrale Alfabet geen Penseel wint dit jaar.

Alfabet Charlotte Dematons

De Gorgels en het geheim van de Gletsjer – Jochem Myjer

Dat er een vervolg moest komen op het eerste deel van De Gorgels was al duidelijk toen bleek dat niet alleen Melle, maar ook zijn zusje Limoni superogen heeft. Verandering van omgeving, verandering van vijanden én verandering van belangrijke bijpersonen blijken de kracht van het vervolg op het succesvolle eerste deel.

De Gorgels en het geheim van de Gletsjer

Het bijzondere beestjes boek – Yuval Zommer

Dit boek staat stampvol leuke weetjes. Iedereen weet bijvoorbeeld wel dat een spin acht poten heeft, maar wist je ook dat een spin maar liefst 48 knieën heeft? En wist je ook dat er lieveheersbeestjes voor onderzoek in de ruimte zijn geweest? Dit, en nog veel meer weetjes, maken van Het bijzondere beestjes boek een vrij compleet boek met eigenlijk alle informatie die een kind in de kleuterleeftijd hoort te weten over insecten.

Het bijzondere beestjes boek Yuval Zommer

BoekenBoeken

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *