Dolfje Weerwolfje Weerwolvenfeest
6-10 jaar, Voor kleuters

Weerwolvenfeest Dolfje Weerwolfje – cadeautje van bol.com

Dolfje Weerwolfje WeerwolvenfeestEen tijdje terug kreeg ik een brief van bol.com. Zomaar uit het niets, omdat ik gewaardeerd wordt als klant, mocht ik een kinderboek uitzoeken dat de naam van een kind naar keuze op de omslag zou krijgen. Ik kreeg de keuze uit Woezel & Pip Voorleesavonturen van Guusje Nederhorst, De Voorleestrein van Marianne Busser & Ron Schröder, De reis met de vliegende leunstoel van Jacques Vriens of Dolfje Weerwolfje – Weerwolvenfeest van Paul van Loon. Ik liet Bente de keuze maken. Dolfje Weerwolfje Weerwolvenfeest moest het worden!

Ik deed nog even navraag bij familieleden of zij dezelfde brief ook hadden gekregen, maar dat bleek niet het geval. Anders hadden we hun boeken geclaimd 😉 Ik gaf online onze keuze door. In de brief stond dat het boek ongeveer half juli bij ons op de mat zou liggen. Toen er vandaag al een pakketje van bol.com in de brievenbus zat had ik dan ook niet direct door dat daar het boek al in zou zitten. Maar dat was wel het geval! Ik heb het boek direct voorgelezen aan Bente. Daar was ik wel even zoet mee. De vorige keer dat ik een boek over Dolfje Weerwolfje voorlas (Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos) deed ik een paar hoofdstukken per avond. Nu las ik het hele boek in één keer aan Bente voor.

Waar gaat Dolfje Weerwolfje – Weerwolvenfeest over?

Het is volle maan. Op de school van Dolfje, zijn pleegbroer Timmie en zijn vriendinnetje Noura wordt een griezelfeest gehouden. Iedereen mag verkleed komen als zijn of haar favoriete monster. Voor het eerst hoeven Dolfje en Noura zichzelf niet te verstoppen voor hun klasgenootjes tijdens volle maan, maar kunnen ze gewoon naar een schoolfeestje waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn. Tijdens het feestje komt Dolfje er achter dat ze met een groot probleem zitten. Om tien uur moeten namelijk alle maskers af. En laat dat bij Dolfje en Noura nou niet gaan… Gelukkig is Timmie altijd behulpzaam en bereid om Dolfje te helpen wanneer hij in de problemen zit. Maar of Timmie deze keer op tijd is om Dolfje en Noura te helpen?

Lees hier meer over boeken voor 6- tot 10-jarigen

Wat vind ik van Weerwolvenfeest?

Het mooie van de Dolfje Weerwolfje-reeks is dat je niet per sé bij het eerste boek hoeft te beginnen. Er zijn inmiddels 21 delen verschenen die allemaal los van elkaar te lezen zijn. Zo was het eerste Dolfje Weerwolfje-boek dat ik met Bente las Dolfje Weerwolfje – Boze Drieling, wat het vijfde deel in de serie is. Daarna las ik Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos, wat dan weer het veertiende deel is. Dolfje Weerwolfje – Weerwolvenfeest is het zesde deel in de serie. Het is een makkelijk te lezen boek, anders dan de Boze Drieling-voorganger. Waar het in Boze Drieling hier en daar zelfs écht eng werd (het boek is dan ook geschikt voor kinderen van 8-11 jaar ongeveer), is het in dit deel wel spannend, maar absoluut niet eng. Doordat de meeste zinnen kort zijn en steeds op een nieuwe regel beginnen is dit boek heel geschikt voor jonge lezers.

Wat vindt Bente van Dolfje Weerwolfje – Weerwolvenfeest?

Het boek viel in de smaak. Het verhaal was absoluut niet eng, maar wel spannend en vermakelijk. De mooie kleurrijke illustraties maakten het verhaal af. Bente was heel nieuwsgierig hoe het boek verder zou gaan en heeft ademloos geluisterd naar hoe ik het boek in één keer voorlas. Gezien mijn eerdere ervaring met Dolfje Weerwolfje Boze Drieling was ik eerst bang dat dit boek ook weer wat te eng zou zijn, maar dat bleek absoluut niet het geval. Ik heb nog opgezocht voor welke leeftijd het boek wordt aangeraden, en dat bleek 8 tot 10 jaar te zijn. Ik ben het niet eens met die leeftijdsindicatie. Je kunt dit boek prima voorlezen aan kleuters. Misschien dat de 8 tot 10 jaar geldt voor het zelf lezen.

Bestel Dolfje Weerwolfje – Weerwolvenfeest op bol.com

BoekenBoeken

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *