Het briljante bloemen boek
6-10 jaar, informatieve kinderboeken, Voor kleuters

Het briljante bloemen boek van Yuval Zommer – alles over bloemen

Het briljante bloemen boekVorige week besprak ik ‘Het bijzondere beestjes boek‘ van Yuval Zommer waar ik erg enthousiast over was. Ik had nog wat boekenbonnen liggen waar ik nog een bestemming voor zocht. Na het lezen van ‘Het bijzondere beestjes boek’ wist ik dat ik één van de andere boeken van Yuval Zommer wilde kopen. Maar welke moest het worden? Het zinderende zee boek? Het buitengewone beesten boek? Het vrolijke vogel boek? Of toch Het briljante bloemen boek? Ik besloot voor die laatste te gaan. In onze kinderboekenkast zijn dieren namelijk alom vertegenwoordigd. Bloemen daarentegen blijven achter op de dieren. En aangezien wij een enthousiaste bloemenplukster in ons gezin hebben was het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Het briljante bloemen boek moest het dus worden.

Waar gaat Het briljante bloemen boek over?

Het briljante bloemen boek gaat over eigenlijk alles wat je vroeger bij biologie diende te leren over bloemen en planten. Termen als fotosynthese, hibiscus en stinkende lijklelie vliegen je om de oren, zonder dat het moeilijk behapbaar wordt. Niet alleen de bloemen en planten die we goed kennen zoals de zonnebloem, tulpen en rozen komen aan bod, maar ook bloemen en planten die je vaak alleen in het buitenland ziet, zoals de Japanse kersenbloesem en de Zuid-Afrikaanse protea’s.

Van tevoren vroeg ik me af of er over planten net zoveel leuke weetjes te vertellen waren als over de insecten in Het bijzondere beestjes boek, maar dat is wederom ruimschoots geslaagd in dit boek. Zo leer je in het boek over bijvoorbeeld tradities omtrent bloemen binnen verschillende religies en culturen, leer je welke planten giftig en mogelijk zelfs dodelijk zijn en leer je hoe het komt dat sommige bloemen niet lekker ruiken, maar juist enorm stinken. Het geheel is – zoals we van Yuval Zommer gewend zijn – een prachtig geïllustreerd kleurrijk geheel.

Lees hier meer over kinderboeken die geschikt zijn voor kleuters.

Wat vind ik van Het briljante bloemen boek?

Als scholiere kon biologie mij niet zo heel veel boeien. De laatste jaren ben ik steeds meer bezig met de natuur en heeft het wél mijn interesse. Had ik destijds maar boeken gehad met dit soort kleurrijke illustraties met de informatie verwerkt in korte weetjes, dan had dat mijn interesse vast verder getriggerd. Dat doet het nu wel in ieder geval. Ik ben na het lezen en bekijken van dit boek nieuwsgieriger geworden over bloemen en heb een paar onderwerpen uit het boek genoteerd waar ik meer over wil weten én ik ben nu van plan om een paar oude stinklaarzen te gaan gebruiken om aardbeien in te kweken (die tip vind je in het boek onder het kopje ‘Kweek je eigen bloemen’).

Ik had persoonlijk zelf nog graag informatie willen krijgen over de bloemen die je in een moestuintje tegenkomt, en informatie over eetbare bloemen, maar daar heeft Zommer zich niet de vingers aan durven te branden. Of hij loopt nog rond met een idee over een ‘Verrukkelijk voedsel boek’ en komt dat nog aan bod in een volgende titel 😉

Wat vindt Bente van Het briljante bloemen boek?

Het bijzondere beestjes boek kon Bente iets meer boeien omdat ze op school net aan het thema kriebelbeestjes gewerkt heeft, maar ook dit boek vindt ze erg mooi! Vooral weetjes als dat een reuzenwaterlelie een kind van zeven jaar oud nog kan dragen en dat er planten zijn die kleine ontploffinkjes hebben om zo hun zaadjes te verspreiden vindt ze erg interessant. Ik denk dat ze dit boek leuk kan blijven vinden, ook wanneer ze in hogere klassen van de basisschool zit.

Bestel Het briljante bloemen boek op bol.com

Bestel Het briljante bloemen boek op Libris.nl (en steun zo verschillende boekhandels in Nederland)

Bestel Het briljante bloemen boek op Bazarow (en steun zo de boekensector in Nederland)

BoekenBoeken

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *