Remi, het eenzame hondje Richard Jones
Voor kleuters, Voor peuters

Remi, het eenzame hondje – Richard Jones

Remi, het eenzame hondje Richard JonesIn februari 2020 kwam bij Veltman Uitgevers het boek Remi, het eenzame hondje van Richard Jones uit. Bij de naam Remi moet ik altijd direct denken aan ‘Alleen op de wereld’ van de Franse schrijver Hector Malot. In dat boek gaat de vondeling Remi op zoek naar zijn afkomst. De naam Remi is voor het prentenboek Remi, het eenzame hondje ongetwijfeld niet toevallig gekozen. In het boek is het hondje namelijk op zoek naar de plek waar hij thuishoort. Zijn zoektocht brengt hem van het koude, donkere bos naar de drukke stad. Is dat de plek waar hij thuishoort? Voelt hij zich daar op zijn gemak? Of is er meer nodig om je thuis te voelen?

Waar gaat Remi, het eenzame hondje over?

In Remi, het eenzame hondje maken we kennis met het donkere hondje Remi. Remi heeft niets, alleen een rood sjaaltje om zijn hals. Hij heeft geen thuis, geen plek om naartoe te gaan. Hij mist warmte om zich heen. Wanneer hij een blaadje naar beneden ziet dwarrelen en op het water ziet landen, besluit Remi het blaadje te gaan volgen. Door het blaadje te volgen komt Remi in de grote stad terecht. Daar gaat hij op zoek naar zijn plekje, naar zijn thuis. Maar waar is thuis? Hoe herken je thuis? En waarom helpt toch niemand hem? Remi is in dit boek in feite ook ‘alleen op de wereld’ en dat maakt het eenzame hondje bang. Maar tussen alle grote mensen die niet van plan zijn om Remi te helpen, blijkt er toch nog iemand die Remi heeft gezien.

Meer over prentenboeken lees je hier!

Wat vind ik van Remi, het eenzame hondje?

De flaptekst belooft je ‘Een lief, ontroerend verhaal over een plek vinden waar je thuishoort’. En dat verhaal krijg je. Dit is het verhaal waarvan je zou willen dat het in het echte leven ook zo gaat, voor kinderen en dieren die op zoek zijn naar een thuis. Dat als je klein bent en bang, dat er altijd iemand is die je ziet en waarbij je je veilig kunt gaan voelen. Wat ik mooi vind aan het prentenboek is dat je door middel van de illustraties al het vermoeden krijgt dat het wel goed gaat komen met Remi, zonder dat de tekst je daar al zeker van maakt. Een meisje met een rood mutsje heeft daar een groot aandeel in.

Wat vindt Bente van Remi, het eenzame hondje?

Prentenboeken als deze vindt Bente vaak erg mooi om meerdere keren samen te lezen. Volgens mij voelt ze erg mee met het kleine hondje, dat zich moederziel alleen in de grote stad bevindt. Bente kon dankzij de mooie prenten ook goed zien welke kant het verhaal op zou gaan. Ik kon merken dat ze dat prettig vond, want het verhaal neigde in ieder geval qua tekst nogal verdrietig te verlopen. Dat de illustraties je gedurende het verhaal alvast vertellen dat het vast allemaal goed gaat komen, werkt erg geruststellend.

Bestel Remi, het eenzame hondje op bol.com

Bestel Remi, het eenzame hondje op Libris.nl (en steun zo verschillende boekwinkels in Nederland)

BoekenBoeken

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *