Nederlands Charlotte Dematons
10-14 jaar, 14+, 6-10 jaar, informatieve kinderboeken, Klassiekers, prentenboek, Voor kleuters, Voor peuters

Nederland van Charlotte Dematons maxi-editie nu voor maar €17,50!

Nederlands Charlotte Dematons
Om te illusteren hoe groot het boek is heb ik het kleine boekje van Floddertje ervoor neergezet. 😉

Voor een écht mooi kinderboek ben ik best bereid om diep in de buidel te tasten. Eén van de kinderboeken waar ik best een flinke duit voor heb moeten betalen maar waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad, is de maxi-editie van Nederland van Charlotte Dematons. Dit boek van maar liefst 40 x 52 centimeter groot kostte tot voor kort (i.c.m. het bijbehorende boek Duizend dingen over Nederland) €40,-, maar is nu verkrijgbaar voor slechts €17,50! Mocht je voorheen het boek te duur vinden, dan is dit dus hét moment om alsnog Nederland van Charlotte Dematons aan te schaffen!

EDIT: De aanbieding van €17,50 voor de set was een tijdelijke actie en is nu niet meer geldig.

Waar gaat Nederland van Charlotte Dematons over?

Nederland gaat over Nederland in de breedste zin van het woord. Het gaat over de gebruiken en gewoontes van Nederlanders, over verschillende natuurgebieden, over steden, dorpen, over bedrijven die in Nederland gevestigd zijn, maar ook over Nederlandse kinderliedjes en kinderliteratuur, Amsterdam bij nacht, Koningsdag, pretparken, de geschiedenis van Nederland, het verkeer, de Watersnoodramp, schaatsen; je kunt het eigenlijk zo gek niet verzinnen of het staat erin. Dat gezegd hebbende: Nederland is niet een boek met tekst. Nederland is een boek met louter illustraties. In de maxi-editie van Nederland vind je enorme gedetailleerde zoekplaten, waarop je steeds weer iets nieuws kunt ontdekken. Voor inwoners van Nederland een feest van herkenning, voor nieuwe Nederlanders hét perfecte cadeau om hen te helpen integreren.

Wat maakt Nederland nou zo’n goede koop?

Dat ik nog geen seconde spijt heb gehad van de aankoop van dit boek heeft ermee te maken dat dit boek voor alle leeftijden leuk is. En dan bedoel ik ook echt letterlijk álle leeftijden (nou vooruit, vanaf een jaar of drie). Voor hele jonge kinderen zit er een speels zoekelement in het boek. Op iedere illustratie kunnen ze namelijk op zoek gaan naar een aantal steeds terugkerende elementen: een gele ballon, een camperbusje, een reiger, de kleine kapitein met zijn Nooitlek, de Kameleon met Hielke en Sietse erop, een tuinkabouter en een Zwarte Piet.

Naarmate je groter wordt begin je steeds meer te herkennen. Dat merk ik ook aan mijn eigen dochter. Was ze eerst alleen maar op zoek naar de gele ballon, nu ze vijf jaar is herkent ze steeds meer voorwerpen en taferelen. Ze stelt daarbij ook steeds meer vragen. Aangezien een heleboel zaken ook voor mij onbekend terrein is (ik bedoel, hoe zit het nou met die kaasdragers uit Alkmaar? Of de kubuswoningen in Rotterdam? Bestaat er echt een poezenboot in Amsterdam?) word ik als ouder ook uitgedaagd om informatie op te zoeken over de zaken die op de illustraties te zien zijn. Dat kan ik natuurlijk gaan Googlen, maar ik kan het ook opzoeken in het boek Duizend dingen over Nederland, waarin tekst en uitleg wordt gegeven over zo’n beetje alles wat je ziet in het boek Nederland.

Duizend dingen over Nederland

Een kleine opsomming van wat er allemaal te zien is in één illustratie (ik neem even Rotterdam als voorbeeld):

 • De kubuswoningen
 • de haven van Rotterdam
 • de Erasmusbrug
 • het zomercarnaval
 • een döner kebab-zaak
 • vanzelfsprekend Erasmus zelf
 • grote vrachtschepen
 • Van Nelle koffie en thee
 • een karretje waar Vietnamese loempia’s verkocht worden
 • het stadstrand
 • Bolletje biscuit
 • de politie te water
 • en ga zo maar door, je kunt het zo gek niet verzinnen
Bente bekijkt de prent over Amsterdam bij nacht.
Twee bladzijdes uit Duizend dingen over Nederland. Iedere prent wordt tot in detail uitgelegd.

Nu voor maar €17,50

Ik zag deze week dat de set boeken (dus zowel de maxi-editie + Duizend dingen over Nederland) nu verkrijgbaar is voor maar €17,50. Dat is echt een schijntje (gezien de veertig euro die ik er eerder voor betaalde) en elke euro meer dan waard!

EDIT: De aanbieding van €17,50 voor de set was een tijdelijke actie en is nu niet meer geldig.

De set Nederland van Charlotte Dematons (maxi-editie) + Duizend dingen over Nederland is verkrijgbaar bij o.a.:

bol.com

Libris.nl (hier steun je met je aankoop verschillende boekhandels in Nederland)

Bookspot

Ben je benieuwd naar meer boeken van Charlotte Dematons? Onlangs verscheen het boek Alfabet, waarin ze prachtige prenten maakte met daarin drieduizend woorden verwerkt, verdeeld over alle letters van het alfabet. Mijn recensie over dit eveneens fantastische boek lees je hier!

BoekenBoeken Sale: tot 70% korting op boeken, films en muziek

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

2 gedachten over “Nederland van Charlotte Dematons maxi-editie nu voor maar €17,50!”

 1. Hoihoi,

  Fijn om je blog te lezen. Ik ben zo overdonderd door de enthousiaste reacties over het plaatjesboek. 😉 Zelf ken ik de gele ballon, maar daar vond ik ‘stiekem’ niets aan. Ik was dus heel benieuwd waarom er zo’n run was op deze twee boeken. Ik ben bijna om, maar ben vooral nog heel benieuwd hoe het info boekje er dan uit ziet…

  1. Hoi Kimberly,

   Ik heb even een foto toegevoegd van hoe twee bladzijden uit het boek eruit zien. Iedere prent in ‘Nederland’ wordt uitgelegd. Er wordt ingezoomd op kleine tafereeltjes en zodoende leer je een heleboel over wat je nou eigenlijk te zien krijgt in het grote boek!

   Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *