Ik heb lekker een hele grote trekker
prentenboek, Voor kleuters, Voor peuters

Ik heb lekker een hele grote trekker – Harmen van Straaten

De oma van Bente heeft het boek ‘Hé, wie zit er op de wc’ in huis en dat is bij zowel Bente als haar jongere nichtje een groot succes. Dus toen we een tijdje geleden naar de bibliotheek gingen voor vers leesvoer vond ik het niet een verrassing dat Bente met ‘Ik heb lekker een hele grote trekker’ aan kwam zetten.

Waar gaat Ik heb lekker een hele grote trekker over?

In dit prentenboek van Harmen van Straaten gaan een stel dieren én het jongetje Rijk een racewedstrijd houden. Ieder schept op over hoe snel zijn of haar voertuig wel niet is. Dat Rijk op een trekker rijdt, daar moeten alle dieren maar wat om lachen. Hij kan wel bij voorbaat opgeven, want met een trekker ga je de race nooit winnen, vinden ze. Rijk trekt zich daar lekker niets van aan. Vol vertrouwen in zijn rode trekkertje begint hij aan de wedstrijd.

Een duidelijke boodschap

In dit prentenboek, dat op rijm is geschreven, klinken een aantal duidelijke boodschappen door, waaronder ‘hardlopers zijn doodlopers’. Ook maakt het boek duidelijk dat hoe je ook begint aan een wedstrijd, iedereen evenveel kans maakt om te winnen. Er kan immers van alles gebeuren en de strijd is niet eerder gestreden dan wanneer de eerste over de finish gaat. De laatste illustratie maakt het einde erg sterk. Voor peuters en kleuters is Ik heb lekker een hele grote trekker vooral een leuk voorleesverhaal dat door de rijmvorm een goed boek is om vaak te herhalen.

Meer over prentenboeken lees je hier!

Wat vind Bente van Ik heb lekker een hele grote trekker?

Ik heb Ik heb lekker een hele grote trekker nu een aantal keer voorgelezen en iedere keer moet Bente weer lachen om het moment waarop er een heleboel tegelijkertijd misgaat. Leedvermaak zit er kennelijk al op jonge leeftijd in! Bente vindt het heerlijk om te luisteren naar het verhaal. Ze is nog erg fan van de rijmvorm in prentenboeken dus kan ze van dit soort boeken enorm genieten!

Ik heb lekker een hele grote trekker koop je o.a. bij

bol.com

Libris.nl (hier steun je met je aankoop verschillende boekhandels in Nederland)

Bazarow (hier steun je met je aankoop de boekensector in Nederland)

Bookspot

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *