Kinderzwerfboeken
Kinderzwerfboeken

Wauw, de kinderboeken blijven maar komen!

Afgelopen week deelde ik via mijn blog, verschillende social media kanalen én in de regionale kranten de Nieuwe Dockumer Courant en de Kollumer Courant een oproepje voor kinderboeken voor een nieuw op te zetten Kinderzwerfboekstation in mijn dorpje, Damwâld. Ik had daarop wel wat respons verwacht, maar zoveel respons? Dat nooit! Ik heb inmiddels zelf op verschillende adressen dozen en dozen vol boeken mogen ophalen. Mensen brengen de boeken bij me thuis en er zijn zelfs nog onbeantwoorde mailtjes van nog meer mensen die kinderboeken willen schenken. Ik heb nu al veel meer kinderboeken dan dat er in eerste instantie in de kast gaan passen! Is dat erg? Nee, want voor het Kinderzwerfboekstation zijn doorlopend nieuwe boeken nodig, omdat de kinderboeken niet per sé terug gebracht hoeven te worden en ook verder mogen ‘zwerven’.

Honderden kinderboeken

Het aanbod dat ik binnen heb gekregen is echt enorm divers. Om maar eens een aantal op te noemen: Pinkeltje, Carry Slee, Pippi Langkous, Thea Beckman, Donald Duck, Sjors en Sjimmie, Alfred Jodocus Kwak, Maren Stoffels, Paul van Loon, en ga zo maar door. Ik heb de boeken nog niet geteld, maar ik denk dat ik inmiddels een paar honderd boeken heb staan. Vooralsnog staan de meeste boeken bij mij thuis, maar tot het Kinderzwerfboekstation klaar is ga ik de boeken stallen in mijn kantoortje. Daar zal ik straks een eerste selectie maken van boeken om mee te beginnen. Ik zal daarbij proberen om kinderboeken voor verschillende leeftijden neer te zetten, voorlees- en zelfleesboeken, boeken gericht op jongens en boeken gericht op meisjes.

Ik heb hier en daar ook wat boeken gekregen die ik niet geschikt acht voor het Kinderzwerfboekstation. Bijvoorbeeld omdat ze té gedateerd zijn, voor volwassenen bedoeld zijn of al helemaal kapot gelezen zijn. Die boeken gooi ik natuurlijk niet zomaar weg maar breng ik bij de kringloopwinkel (wat overigens geen vrijbrief is om alle boeken zomaar bij mij over de schutting te gooien natuurlijk 😉 ).

BookSpot de online boekenwinkel

Sticker van Kinderzwerfboek

Alle boeken zullen worden voorzien van twee stickers van het Kinderzwerfboek. Op de voorkant, zodat gemakkelijk te zien is dat het een Kinderzwerfboek betreft, en aan de binnenkant. Op de sticker aan de binnenkant komt een code te staan. Als je op de website van Kinderzwerfboek dan die code invult, kun je zien welke weg dit boek al heeft afgelegd. Sommige boeken zijn bijvoorbeeld van Leeuwarden naar Utrecht gereisd en via een omweg weer terug! Met de honderden boeken die klaar liggen voor het Kinderzwerfboekstation heb ik dus nog wel wat stickers te plakken 😉

Vanaf wanneer staat het Kinderzwerfboekstation bij de speeltuin?

In eerste instantie was het plan om het Kinderzwerfboekstation op Burendag, 26 september, te plaatsen bij de speeltuin aan de Lytse Loane in Damwâld. Maar ergens vond ik dat ook wat zonde, omdat het nu nog vaak mooi weer is en er steeds veel kinderen in de speeltuin zijn. Bovendien hoorde ik iemand over diens Kinderzwerfboekstation zeggen dat het bij hen voorkwam dat er regelmatig kinderen waren die een kleedje meenamen en gewoon in de speeltuin gingen zitten lezen. Dat lijkt mij ook zo prachtig!

De minibieb wordt momenteel gemaakt bij dagbesteding Sels Dien in Broeksterwâld. Zodra deze klaar is – en ook als dat eerder is dan Burendag – ga ik hem neerzetten en vullen! Maar wanneer dat precies is dat kan ik nog niet met zekerheid zeggen. Ik kan wel zeggen dat ik er enorm veel zin in heb om te zien wat het Kinderzwerfboekstation gaat doen. Ik ben heel benieuwd of er veel kinderen gebruik gaan maken van de boeken, of ze deze terugbrengen of verder laten zwerven.. De tijd zal het leren!

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *