Het grote AVI-start boek Kom in de hut
6-10 jaar, Voor kleuters

Het grote AVI-start boek kom in de hut

Het grote AVI-start boek kom in de hut

Heb jij kinderen in de basisschoolleeftijd? Woon je in het noorden, dan zat hun zomervakantie er vorige week al op en hebben ze de eerste schoolweek al weer achter de rug. Woon je zuidelijker, dan zijn de scholen deze week weer begonnen of gaan je kinderen vanaf volgende week weer naar school. Als je kind naar groep 3 gaat dan is er geen ontkomen meer aan: ze zullen leren lezen! Voor sommige kinderen is dat heel spannend, andere kinderen zijn al een heel eind op weg. Tegenwoordig wordt er spelenderwijs namelijk ook al heel veel taalles gegeven aan kleuters, dus de kans is groot dat bijvoorbeeld de letters allemaal al geleerd zijn. Wil je je kind helpen bij het leren lezen (of heb je een leergierige kleuter die al graag woordjes wil oefenen) dan is Het grote AVI-start boek kom in de hut van uitgeverij Zwijsen een aanrader.

Het grote AVI-start boek kom in de hut voor AVI-lezen thuis

In Het grote AVI-start boek kom in de hut leren kinderen op een leuke manier hun eerste woordjes en zinnetjes lezen. Het boek is een bundeling van leuke korte verhaaltjes op het makkelijkste AVI-niveau start. Het boek bevat niet alleen korte verhaaltjes, maar ook stripverhaaltjes, versjes, moppen en informatieve teksten, geschreven door verschillende kinderboekenschrijvers zoals onder andere Paul van Loon, Tosca Menten, Rian Visser en Jeska Verstegen.

Wat vindt Bente van kom in de hut?

Het grote AVI-start boek kom in de hut is bedoeld voor kinderen van ongeveer 6-7 jaar. Maar ook op jongere leeftijd kan het boek een schot in de roos zijn. Tijdens de prille coronaperiode kreeg mijn dochter van toen een dikke vier jaar oud het boek toegestuurd van haar tante. Bente had op school al veel letters geleerd en kon op de pagina’s met losse woordjes al goed deze woordjes lezen. De verhaaltjes met hele zinnen waren uiteraard nog wat te moeilijk, maar ook daar is ze nu (ze is inmiddels vijf jaar oud) al voorzichtig mee begonnen. Natuurlijk lukt het niet altijd, maar dat is niet erg. Het gaat om het op een leuke manier leeskilometers maken, en dat lukt zeker met de leuke afbeeldingen en foto’s die je in het boek tegenkomt.

Andere AVI-boeken van Zwijsen

Het grote AVI-start boek kom in de hut is een erg leuk boek om kennis te maken met het AVI-lezen. In dezelfde serie zijn meer AVI-boeken verschenen, waaronder Het grote AVI-start boek wat eet de kok? en Het grote AVI-E3 boek op pad met boeven. Voor kinderen die lezen op het niveau M3 is er Het grote AVI-M3 boek ik spat je nat.

Tip voor het leren lezen

Tip: lees je iedere avond een prentenboek of een hoofdstuk uit een verhaal voor? Maak er een gewoonte van om voorafgaand aan het voorlezen je kind. ook zelf enkele woorden of zinnen te laten lezen in Het grote AVI-start boek kom in de hut (of andere AVI-boeken). Hoe doe je dat op een leuke manier? Lees bijvoorbeeld om en om een woord, of wijs een woord aan wat je kind kan gaan spellen. Je kunt hiermee simpel en klein beginnen, met bijvoorbeeld slechts enkele woorden. Je zult vanzelf aan je kind merken dat het nieuwsgierig wordt naar andere woorden of zinnen. Dan kun je de oefening uitbreiden. Doe je dit elke dag dan zal het snel een gewoonte worden en dat helpt je kind enorm bij het leren lezen.

We mogen weerWe mogen weer

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *