Zilveren griffels 2020
10-14 jaar, 6-10 jaar, Voor kleuters

Zilveren Griffels en Zilveren Penselen 2020

Drie van de winnaars van de Zilveren Griffels en Zilveren Penselen

In mijn jongere jaren heb ik heel wat kinderboeken versleten. Veel daarvan ben ik weer vergeten, anderen vergeet je nooit meer. Veel van de boeken die ik niet meer vergeet zijn prijswinnende boeken, zoals De kinderen van het Achtste Woud van Els Pelgrom (won de Gouden Griffel in 1978) en Oorlogswinter van Jan Terlouw (Gouden Griffel, 1973) en Otje van Annie M.G. Schmidt (Gouden Griffel, 1981). De Gouden Griffel is volgens mij één van belangrijkste prijzen die je als kinderboekenschrijver kunt krijgen. Maar de Zilveren Griffels zijn ook niet misselijk natuurlijk! De Zilveren Griffels voor de best geschreven kinderboeken zijn deze week bekendgemaakt, samen met de Zilveren Penselen voor de best geïllustreerde kinderboeken. De uitreiking en bekendmaking van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel volgen nog.

Normaliter werden de Gouden Griffel en het Gouden Penseel bekend gemaakt en uitgereikt tijdens het Kinderboekenbal, maar die gaat dit jaar niet door vanwege het Corona-virus. De prijzen gaan echter wel uitgereikt worden, daarvoor is de bekendmaking op dinsdag 29 september, de dag voorafgaand aan de Kinderboekenweek.

Zilveren Penselen 2020

Deze kinderboeken wonnen dit jaar een Zilveren Penseel:

Zilveren Griffels 2020

Deze kinderboeken wonnen dit jaar een Zilveren Griffel:

Naast de Zilveren Griffels en Zilveren Penselen zijn er ook nog schrijvers van kinderboeken die een Vlag en Wimpel in ontvangst hebben genomen; een eervolle vermelding voor boeken die nét geen Zilveren Griffel of Zilveren Penseel hebben gewonnen. Kijk hier voor de volledige lijst.

BoekenBoeken

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *