De Zoete Zusjes zoeken een schat
6-10 jaar, Klassiekers, prentenboek, Voor kleuters, Voor meisjes, Voor peuters

Besproken kinderboeken in augustus

Sinds juni kun je tegen het einde van iedere maand een korte terugblik vinden op De Kinderboekenkoffer met de besproken kinderboeken van de afgelopen maand. Zo hoef je niet eindeloos te scrollen en kun je direct zien welke recensies je graag wilt lezen. Deze maand besprak ik vijf kinderboeken en deed ik een oproepje voor kinderboeken voor een Kinderzwerfboekstation in Damwâld. Dat oproepje resulteerde in een paar honderd kinderboeken waar ik deze update over schreef! Benieuwd over welke kinderboeken er een bespreking verscheen? Dit zijn mijn besproken kinderboeken van augustus:

Nederland – Charlotte Dematons

Het is één van de allermooiste boeken die ik in huis heb: Nederland van Charlotte Dematons. In dit boek met louter illustraties maak je kennis met zo’n beetje alle aspecten van Nederland: architectuur, natuur, gebruiken en gewoontes, kinderliedjes van vroeger, de geschiedenis, wat er op culinair vlak te beleven is en ga zo maar door. Ik kocht de maxi-editie samen met het bijbehorende Duizend dingen over Nederland een paar jaar geleden voor €40,-, maar deze zelfde maxi-editie én het bijbehorende Duizend dingen over Nederland is nu verkrijgbaar voor maar €17,50! Een koopje dus!

Nederlands Charlotte Dematons

De Zoete Zusjes zoeken een schat – Hanneke de Zoete

Veel ouders met dochters in de leeftijd van 4 tot 9 zullen ze wel kennen: De Zoete Zusjes, oftewel Saar en Janna. Deze zusjes plaatsen iedere week filmpjes op hun Youtube-kanaal, waar ze op dit moment al 448.000 abonnees op hebben en waar hun filmpjes miljoenen keren bekeken worden. De moeder van De Zoete Zusjes klom in de pen om een leuk avonturenboek over de zusjes te schrijven, wat resulteerde in De Zoete Zusjes zoeken een schat.

De Zoete Zusjes zoeken een schat

Ik heb lekker een hele grote trekker – Harmen van Straaten

In dit prentenboek van Harmen van Straaten gaan een stel dieren én het jongetje Rijk een racewedstrijd houden. Ieder schept op over hoe snel zijn of haar voertuig wel niet is. Dat Rijk op een trekker rijdt, daar moeten alle dieren maar wat om lachen. Hij kan wel bij voorbaat opgeven, want met een trekker ga je de race nooit winnen, vinden ze. Rijk trekt zich daar lekker niets van aan. Vol vertrouwen in zijn rode trekkertje begint hij aan de wedstrijd.

Ik heb lekker een hele grote trekker

Het grote AVI-start boek kom in de hut – verschillende schrijvers

De scholen zijn weer begonnen, en voor veel kinderen betekent dat dat ze gaan leren lezen! Als je je kind graag wilt helpen bij het leren lezen is Het grote AVI-start boek kom in de hut een aanrader. Laat je kind iedere dag een paar woordjes of zinnen oefenen, dan slijt het zelf lezen erin en wordt het een gewoonte. Een gewoonte waar ze nog een leven lang profijt van kunnen hebben!

Het grote AVI-start boek Kom in de hut

Katten sparen – Lorna Scobie

Ik kreeg voor het Kinderzwerfboekenstation in Damwâld een hele stapel kinderboeken van Reina van Kinderboekenjournaal. Daar zei ze bij: ,,Als je wat voor jezelf wilt houden dan mag dat ook wel hoor!” Er zaten in ieder geval een aantal boeken bij waarover ik graag wilde schrijven, waaronder Katten sparen van Lorna Scobie. In Katten sparen wil de hoofdpersoon graag katten sparen. Maar hoe kom je eigenlijk aan katten? Een leuk prentenboek voor kinderen die interesse hebben in katten. Of verzamelingen.

Katten sparen

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *