Kleuren in de natuur
prentenboek

Kleuren in de natuur – Magdalena Konečná, Jana Sedláčková en Štepánka Sekaninová

Het is geen geheim dat ik dol ben op de natuur. Ik heb er zelfs een eigen Instagram-account voor. Een paar stevige laarzen aan, rugzak mee met wat lekkers voor onderweg en dan heerlijk banjeren door de bossen of over de zeedijk, gelukkiger kun je mij niet krijgen. Zeker niet wanneer ik zie dat de kinderen er ook zo van genieten. Krabbetjes zoeken, dode beestjes van dichterbij bekijken, verstoppertje spelen, mijn dochter vindt het ook heerlijk om in de natuur te zijn. Kinderboeken over de natuur hou ik ook erg van. Een voorbeeld van een boek dat hier in de kast staat is Fiep in de natuur, een gids voor kleine natuurontdekkers. Toen ik laatst las over het boek Kleuren in de natuur stond ik al in de startblokken om die te bestellen. Ik ben blij dat ik daar nog even mee gewacht heb, want ik kreeg dit boek namelijk een tijdje geleden van Reina van het Kinderboekenjournaal!

Waar gaat Kleuren in de natuur over?

Kleuren in de natuur is een poëtisch boek waar aan de hand van voorwerpen en levende wezens uit de natuur twaalf kleuren (met accentkleuren) worden uitgebeeld. We nemen rood even als voorbeeld: op deze pagina’s zie je onder andere watermeloen, een roodborstje, een biet, de Japanse makaak, de rode kardinaal, een rozenbottel, de klaproos, de vliegenzwam, kersen en zo nog een veelvoud van rode dingen uit de natuur. Bij de kleur blauw zie je de boerenzwaluw, pimpelmees, een blauwfazantje, de Picasso doktersvis, een blauw druifje de blauwe morphovlinder, een saffier, een azuurblauw meer, de Groenlandse walvis en ga zo nog maar even door. Bij iedere kleur wordt de kleur op poëtische wijze beschreven.

Blauw – vonkt als een pauw die zijn veren gladstrijkt, wervelt wild als een bergstroom. De smaak van zout uit de diepste oceaan, de aanblik van de oneindige hemel boven je.

Meer over prentenboeken lees je hier!

Wat vinden wij van dit prentenboek?

Vind je die quote niet prachtig? Ik dus wel. Ik kan tijden in dit boek plaatjes bekijken en me verwonderen over de diepe kleuren van de bloemen, planten, dieren en mineralen. De korte teksten vind ik mooi, ook om voor te lezen. Mijn dochter lijkt er nog niet heel veel van te begrijpen, maar dat is ook niet nodig. Ook zij vindt de plaatjes prachtig en herkent al heel veel van de dieren, planten en bloemen.

Achterin het boek vind je een soort ‘kleurencursus’. Hier leer je de juiste mengverhoudingen voor als je met verf aan de slag gaat. Een leuke toevoeging aan een toch al zo leuk boek!

Kleuren in de natuur koop je in de boekhandel, of online bij:

bol.com

Libris.nl (met je aankoop steun je verschillende boekhandels in Nederland)

Bazarow (met je aankoop steun je de boekensector in Nederland)

Bookspot

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *