Kinderzwerfboekstation in de media
Kinderzwerfboeken

Kinderzwerfboekstation Damwâld op de voorpagina

Het Kinderzwerfboekstation is nog niet eens geplaatst in de speeltuin aan de Lytse Loane in Damwâld, of het staat al op de voorpagina van de regionale krant Actief! Een paar weken geleden stuurde ik een persbericht naar lokale en regionale media waarin de oproep voor kinderboeken voor het nieuwe Kinderzwerfboekstation centraal stond. Nadat dit bericht geplaatst werd in de Nieuwe Dockumer Courant en de Kollumer Courant kon ik rekenen op een enorme stroom kinderboeken. Inmiddels zijn er al meer dan driehonderd boeken bij mij thuis afgeleverd. Van de krant Actief kwam een verslaggever langs om mij te interviewen (normaliter ben ik altijd degene die interviews afneemt, dus dat was een bijzondere ervaring!) en dat artikel stond vandaag op de voorpagina van de krant!

Hoe werkt het Kinderzwerfboekstation ook alweer?

Binnenkort (binnen nu en twee weken verwacht ik) wordt de kinderboekenkast geplaatst in de speeltuin aan de Lytse Loane in Damwâld. Deze zal ik voorzien van kinderboeken voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar (de doelgroep van onze speeltuin). De kinderboeken zijn voorzien van een sticker op de voorzijde, en een sticker aan de binnenkant. De sticker op de voorzijde is bedoeld om aan te geven dat het een Kinderzwerfboek betreft. De sticker aan de binnenzijde is voorzien van een code. Op de website van het Kinderzwerfboek kun je deze code invoeren om door te geven waar je het boek gevonden hebt en kun je zien waar het boek eerder is geweest. Vervolgens kun je thuis het boek gaan lezen. Heb je het boek uit? Dan mag je zelf kiezen wat je ermee doet: of je brengt het terug naar het Kinderzwerfboekstation, of je laat het boek verder ‘zwerven’, door het bijvoorbeeld achter te laten in de voetbalkantine, in de trein of ergens bij je op school.

Lees hier meer over Kinderzwerfboeken.

Ik ben enorm blij met alle aandacht die er is voor het Kinderzwerfboekstation. Op 30 september aanstaande is het namelijk de Nationale Kinderzwerfboekdag én de start van de Kinderboekenweek. Tegen die tijd staat ons Kinderzwerfboekstation op z’n plek en hopen we een grote bijdrage te leveren aan het doel van Kinderzwerfboek om 100.000 kinderboeken te laten zwerven. Een mooi doel, want lang niet alle kinderen in Nederland hebben de mogelijkheid om zelf boeken te kopen of wonen in de buurt van een bibliotheek. Lezen is ook voor hen erg nodig: uit onderzoek blijkt dat kinderen die beschikking hebben over boeken en regelmatig lezen een beter toekomstperspectief hebben. Daar werk ik graag aan mee!

Welke kinderboeken zoek ik nu nog?

Ik heb al enorm veel kinderboeken gekregen, waarvan het aanbod ook echt enorm divers is. Er is één categorie waar ik nog wel wat boeken van zou kunnen gebruiken, en dat zijn boeken voor de allerkleinsten (zeg maar van 0 tot 2 jaar oud). Mocht je nog wat babyboekjes over hebben, dan hoor ik het graag!

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *