kinderzwerfboekstation
Kinderzwerfboeken

Het kinderzwerfboekstation is in gebruik!

Bente hielp met het vullen van de kast!

Vandaag even een kort berichtje: het kinderzwerfboekstation waar ik de laatste tijd veel kinderboeken voor inzamelde staat op zijn plek! Vanaf nu kunnen alle kinderen in Damwâld in de speeltuin aan de Lytse Loane boeken ophalen om thuis te lezen, eventueel terug te brengen of weer verder te laten zwerven.

Kinderzwerfboekstation dankzij het Oranjefonds

Dankzij een bijdrage van het Oranjefonds in het kader van Burendag was het voor ons als speeltuinvereniging mogelijk om een minibieb aan te schaffen. Hiervoor heb ik dagbesteding Sels Dien in Broeksterwâld benaderd, die enthousiast aan de slag zijn gegaan met een waterdichte boekenkast! Vervolgens heb ik nogal enthousiast campagne gevoerd om kinderboeken in te zamelen. Ik schreef een persbericht dat door verschillende media in de regio werd opgepikt en dat leverde een enorm aantal kinderboeken op die ik kan gaan gebruiken voor het kinderzwerfboekstation. Ik heb de boeken nog niet geteld, maar ik gok dat het er inmiddels tussen de 300 en 400 zijn.

Het doel van het Kinderzwerfboekstation

Nationaal Fonds Kinderhulp heeft het Kinderzwerfboek in het leven geroepen, omdat zij vinden dat alle kinderen toegang moeten hebben tot kinderboeken. Dus ook kinderen wiens ouders geen kinderboeken kunnen betalen, ook kinderen die niet in de buurt van een openbare bibliotheek wonen. In heel Nederland zijn er inmiddels zo’n 3600 kinderzwerfboekstations te vinden. Nationaal Fonds Kinderhulp heeft als doel om volgende week woensdag – dan is het Nationale Kinderzwerfboekdag en tevens de start van de Kinderboekenweek – 100.000 kinderboeken in Nederland te laten zwerven. Kinderzwerfboeken kun je overigens ook op andere plekken tegenkomen; bijvoorbeeld in de wachtkamer bij de huisarts, in de trein of op de camping.

Lezen in de speeltuin

In Damwâld is het dus vanaf nu mogelijk om kinderboeken te halen bij het kinderzwerfboekstation in de speeltuin aan de Lytse Loane. Vanochtend bracht ik de eerste lading boeken naar de minibieb, en toen ik vanmiddag die eerste hoeveelheid boeken wilde aanvullen maakte mijn hart een sprongetje toen ik zag dat er twee kinderen in de speeltuin in het gras lagen te lezen! Eén van hen had al een boek in het fietsmandje liggen om mee te nemen naar huis. Kijk, dat is waar ik het voor doe!

Nog een leuk nieuwtje: ik ben benaderd door een enthousiast geocacher of hij een cache ín het kinderzwerfboekstation mag plaatsen. Binnenkort zullen dus ook mensen die graag aan geocachen doen onze minibieb weten te vinden!

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *