Nieuws

Gouden Griffel voor Uit elkaar en Gouden Penseel voor Hup, Herman!

Bette Westera’s ‘Uit elkaar’ is de winnaar van de Gouden Griffel 2020 voor het best geschreven kinderboek. Het Gouden Penseel, voor het best geïllustreerde kinderboek, gaat naar ‘Hup Herman’, van Yvonne Jagtenberg. In het Jeugdjournaal werden aan de vooravond van de Kinderboekenweek de prijswinnaars bekend gemaakt.

Gouden Griffel voor Uit elkaar

Uit elkaar van Bette Westera is een dichtbundel die vol staat met gedichten over relaties die stuk lopen. Niet alleen de verdrietige kant van de break-ups worden beschreven, maar ook alle andere emoties die bij een aflopende relatie om de hoek kan komen kijken. Het boek won naast de Gouden Griffel eerder al de Woutertje Pieterse Prijs. Sylvia Weve maakte de illustraties bij het boek. Ook zij viel in de prijzen, zij kreeg een Zilveren Penseel.

Gouden Penseel voor Hup, Herman!

De prijs voor het beste geïllustreerde kinderboek was voor Yvonne Jagtenberg met ‘Hup, Herman!’. Jagtenberg won vorig jaar eveneens het Gouden Penseel, toen voor ‘Mijn wonderlijke oom’. In ‘Hup, Herman!’ wordt het hangbuikzwijn Herman door een stel kippen opgejut om mee te doen aan een wedstrijd waar hij eigenlijk helemaal geen zin in heeft. Het is een boek waarin kinderen wordt geleerd dat ze zichzelf mogen zijn, dat iedereen zijn sterke punten heeft en dat niet iedereen goed kan zijn in alles.

Eerder werden al de Zilveren Griffels en Zilveren Penselen bekend gemaakt.

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *