Kleuren in de natuur
10-14 jaar, 14+, 6-10 jaar, informatieve kinderboeken, Kinderzwerfboeken, prentenboek

Besproken kinderboeken in september

Sinds juni kun je tegen het einde van iedere maand een korte terugblik vinden op De Kinderboekenkoffer met de besproken kinderboeken van de afgelopen maand. Zo hoef je niet eindeloos te scrollen en kun je direct zien welke recensies je graag wilt lezen. Deze maand besprak ik helaas (ik was maar liefst twee weken ziek) maar 5 kinderboeken. Daarnaast schreef ik een update over het Kinderzwerfboekstation dat in gebruik genomen is (en helaas inmiddels al weer is weggehaald omdat de kast door de harde wind kapot is gegaan, we werken hard aan de reparatie momenteel!) en over de winnaars van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel. Benieuwd over welke kinderboeken er een bespreking verscheen? Dit zijn mijn besproken kinderboeken van september:

Vos is een boef – Daan Remmerts de Vries

Pas geleden kreeg dit boek de aanmoedigingsprijs van de Zilveren en Gouden Griffel, namelijk de Vlag en Wimpel. Een eervolle vermelding voor een mooi boek waarin Vos wordt beschuldigd van een vreselijke misdaad. Die moet hij wel gepleegd hebben, want vossen zijn altijd slecht, toch? Een prentenboek over goed en fout en over vooroordelen.

Vos is een boef - Daan Remmerts de Vries

Kleuren in de natuur – Magdalena Konečná, Jana Sedláčková en Štepánka Sekaninová

Een prachtig poëtisch prentenboek waarin twaalf kleuren centraal staan, aan de hand van dieren, planten en mineralen. Bij de kleur blauw zie je de boerenzwaluw, pimpelmees, een blauwfazantje, de Picasso doktersvis, een blauw druifje de blauwe morphovlinder, een saffier, een azuurblauw meer, de Groenlandse walvis en ga zo nog maar even door. Bij iedere kleur wordt de kleur op poëtische wijze beschreven.

Kleuren in de natuur

Durf te schrijven! – Carry Slee

Ik heb er op mijn blog geen geheim van gemaakt dat het mijn droom is om ooit een kinderboek te schrijven en uit te geven. De eerste stappen om die droom te verwezenlijken heb ik inmiddels gemaakt, er staan nu zo’n 6500 woorden op papier. Die eerste stappen heb ik deels te danken aan Durf te schrijven! van Carry Slee. 

Durf te schrijven - carry slee

Onverwacht – Jenni Hendriks & Ted Caplan

Als Veronica Clarke zwanger blijkt te zijn is abortus voor haar de enige optie. Er is alleen maar één iemand met wie ze de 1600 kilometer lange reis naar de kliniek kan maken: haar voormalig beste vriendin en tegenwoordig freak van de school Bailey Butler. Wat volgt is een roadtrip waarin de meiden in de ene bizarre situatie in de andere belanden. Ze worden bijna ontvoerd, achtervolgd door koeien, belanden in een stripbar, krijgen te maken met abortusactivisten, hun auto wordt gejat en ga zo maar door. De meiden maken in een weekend tijd meer mee dan jij en ik in een jaar tijd, zonder dat het heel ongeloofwaardig wordt.

Onverwacht - Jenni Hendriks & Ted Caplan

Wereldvrouwen – 50 vrouwen en meisjes die het verschil maakten – Katherine Halligan

Dit is een boek dat ieder meisje in de kast zou moeten hebben staan. 50 vrouwen die de wereld veranderden, elk op hun eigen manier, worden op een duidelijke manier beschreven. Deze vrouwen vrouwen en meisjes leren je dat je altijd mag dromen en dat iedereen een verschil – hoe groot of hoe klein dan ook – kan maken.

Wereldvrouwen - 50 vrouwen en meisjes die het verschil maakten

Lees hier de besproken kinderboeken van augustus.

Lees hier de besproken kinderboeken van juli.

Lees hier de besproken kinderboeken van juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *