prentenboek, Voor kleuters, Voor meisjes, Voor peuters

Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn – Rhiannon Fielding & Chris Chatterton

Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn - Rhiannon Fielding & Chris Chatterton

De Kinderboekenweek is in volle gang. Ik had er meer aan willen doen op De Kinderboekenkoffer, maar kwam er simpelweg niet aan toe. In huize Kommerie is er dankzij de bibliotheek en mijn koopdrift nooit gebrek aan kinderboeken, en toch vind ik het een leuke traditie om tijdens de Kinderboekenweek er samen met mijn dochter op uit te gaan en haar een kinderboek uit te laten zoeken. We gingen naar boekhandel Van der Velde in Dokkum en daar gaf ik Bente de vrije hand. Voor onze Lars, die nog geen jaar oud is, zocht ik zelf een boekje uit. Bente vond het maar wat lastig om een boek uit te zoeken. Er was ook zoveel keus! Uiteindelijk kwam ze aanzetten met ‘Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn’. Tsjah, ze zit midden in de eenhoorn-regenboog-en-glitterfase. Tenminste, ik hoop dat het een fase is 😉 Op de kaft stond zowel een eenhoorn als een regenboog en de titel was in glitterletters, dus dat moest ‘m worden.

Waar gaat Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn over?

Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn is een prentenboek op rijm. Daar scoort het bij mij punten, want ik hou van voorlezen op rijm. Ik merk ook dat dat bij onze kleuter nog altijd goed binnenkomt. In Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn is papa Eenhoorn aan het aftellen. Twinkel, de kleine eenhoorn, moet over tien minuten naar bed. Vanzelfsprekend heeft Twinkel daar nog lang geen zin in. Ze springt en danst in het rond, ze jaagt nog op feeën en kabouters en volgt een spoor van een grote trol, terwijl haar vader blijft aftellen. ‘Over zes minuutjes naar bed’, zei pap met een zucht, maar nu zag Twinkel… roze vleugels in de lucht!’ Het einde van het boek laat zich gemakkelijk voorspellen, maar dat is in dit genre niet erg.

Lees hier meer over prentenboeken!

Dromenland

Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn heeft een hoog meisjes-gehalte, met roze, gouden, glitters, schattige konijntjes etc. Wat ik jammer vind aan het boek is dat punten op de kaart van Dromenland, die je aan de binnenzijde van de kaft vindt, niet terugkomen in het verhaal. Wellicht niet zo meisjesachtig, maar ik had graag ‘het stinkmoeras’, ‘de bange burcht’ of ‘de sinistere stroom’ terug willen vinden in het verhaal. Nu bekeek ik als eerste de kaart van Dromenland met Bente, maar omdat het verhaal dus helemaal niet plaatsvindt in Dromenland slaat die kaart eigenlijk helemaal nergens op. Of ik moet het niet helemaal begrijpen 😉

Desondanks is Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn een leuk verhaal, en een prima cadeautje voor een jarig nichtje.

Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn is verkrijgbaar bij de boekhandel en online via o.a.

bol.com

Libris.nl

Bazarow

Bookspot

BabyBaby

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *