Kinderboekenweek 2021
10-14 jaar, 6-10 jaar, Kinderboekenweek 2021, Voor kleuters

Thema Kinderboekenweek 2021 bekend: Worden wat je wil

De vorige Kinderboekenweek is nog maar nauwelijks achter de rug of het thema van de volgende editie is al bekend: ‘Worden wat je wil’. Vandaag werd ook bekend wie het Kinderboekenweekgeschenk gaat schrijven en wie er verantwoordelijk is voor het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Het gaat om Bette Westera (Kinderboekenweekgeschenk) en Mark Janssen (Prentenboek van de Kinderboekenweek).

Het thema ‘Worden wat je wil’ gaat over beroepen die kinderen kunnen kiezen en over dromen over later. Boer, astronaut, ballerina, juf, kinderen hebben heel wat om van te dromen en hoe fijn is het dat je daar gedurende een hele Kinderboekenweek over kunt fantaseren samen met de kinderen in je klas of met je kinderen thuis! Ik zie al prachtige voorleessessies voor me: brandweermannen, zusters of voetballers die in schoolklassen komen voorlezen. Aangezien NS hoofdsponsor is van de Kinderboekenweek zullen ook diverse hoofdconducteurs, machinisten en servicemedewerkers van NS gaan voorlezen aan basisschoolleerlingen.

Kinderboekenweek 2021

De Kinderboekenweek vindt plaats van 6 tot en met 17 oktober 2021. Het is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland. Tijdens de Kinderboekenweek krijgt iedereen die voor minstens €12,50 aan kinderboeken koopt het Kinderboekenweekgeschenk cadeau. Dit jaar was De diamant van Banjarmasin van Arend van Dam het Kinderboekenweekgeschenk.

Hier alvast een aantal titels die leuk passen bij het thema van de Kinderboekenweek 2021:

Het komende jaar zal ik op zoek gaan naar meer boeken die bij het thema van de Kinderboekenweek 2021 passen. Hiervoor maak ik een aparte categorie aan op De Kinderboekenkoffer zodat artikelen over deze boeken gemakkelijk terug te vinden zijn.

BoekenBoeken

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *