Op weg - Leo Timmers
prentenboek, Voor baby's

Op weg – Leo Timmers

Ik gebruik op Instagram (volg je me daar al?) bij leuke babyboekjes vaak de hashtag #babyshoudenvanboeken. Maar eigenlijk is die hashtag inmiddels wat achterhaald, want mijn baby is geen baby meer. Twee weken geleden werd hij 1 en daarmee hebben we het babytijdperk afgesloten. Op zijn eerste verjaardag kreeg hij van zijn tante een heel leuk boekje: Op weg van Leo Timmers. De boeken van Leo Timmers doen het hier in huis eigenlijk altijd goed. Hoe vaak ik ‘En dat doen we dus‘ wel niet heb voorgelezen, dat is op geen twintig handen te tellen. Ook het boekje Garage Gust hebben we in huis, en ook dat boek is een succes. Nu is daar dus ‘Op weg’ bijgekomen, een babyboekje zonder tekst maar wel met de nodige grappige elementen voor je kleintje.

Interactief babyboekje

‘Op weg’ is wat mij betreft een ideaal boekje voor kinderen vanaf ongeveer 1 jaar oud. Het boekje blijft namelijk leuk, hoe vaak je het ook met je kind bekeken hebt. Zelfs onze vijfjarige vindt het een leuk boekje: ze pakt het boek regelmatig om zelf te gebruiken of om aan haar broertje ‘voor te lezen’.

Draaien, schuiven, trekken, dat zijn de handelingen die je moet verrichten om de grappigste plaatjes tevoorschijn te halen. In het boekje staan voertuigen centraal. Doordat er geen tekst bij staat kun je je eigen verhaaltje erbij verzinnen. Wat doet die man in die onderzeeër? En waar gaat de familie konijn naartoe op vakantie?

Op iedere bladzijde valt iets nieuws te ontdekken. Zo trek je bijvoorbeeld aan de pagina van de roze wagen met wurmpjes erin. Ineens is het niet meer een gewone roze auto, maar wordt het een grote roze limousine! En hoeveel bagage neemt de familie konijn mee op vakantie? Het lijken twee koffers, totdat je de bladzijde omhoog schuift. Dan komt er meer bagage tevoorschijn.

Voorlezen aan baby’s, waarom zou je dat doen?

Op weg is een boekje waarmee je actief aan de slag kunt

Favoriet zijn toch wel de beide draaischijven. Je kunt namelijk tot in de eeuwigheid door blijven draaien, waardoor er steeds weer een ander figuurtje in beeld komt. Zo zit er niet alleen een biggetje in de taxi, maar ook een bokje, een rendier en een nette meneer ijsbeer. Totdat je weer doordraait, dan zie je weer het biggetje, het bokje, het rendier en vervolgens weer de ijsbeer.

Voor kleine kinderen is de kracht van herhaling heel belangrijk bij het ‘lezen’ van boekjes. Zo vaker je een boekje leest, hoe meer ze zullen herkennen. Ik merk bij onze jongste inmiddels dat hij plaatjes gaat herkennen en dat hij al begint te lachen nog voordat we zijn gaan schuiven of draaien. En dát is het effect wat je wilt bereiken met een babyboekje!

Op weg! koop je onder andere bij de boekhandel en online via:

bol.com

Libris.nl (Hier steun je met je aankoop verschillende boekhandels in Nederland)

Bazarow (Hier steun je met je aankoop de boekensector in Nederland)

Bookspot.nl

Kerst 2020Kerst 2020

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *