Kinderboeken lockdown
Kinderzwerfboeken

Wie in Damwâld heeft kinderboeken nodig voor tijdens deze lockdown?

We hebben allemaal de toespraak van Minister President Mark Rutte gezien vanavond. Daarin kwam ook de mededeling dat bibliotheken per morgen dichtgaan. Ik kan me zo voorstellen dat nog niet iedereen kinderboeken heeft ingeslagen voor de komende vijf weken. Daarom wil ik nu iets doen voor de kinderen in Damwâld.

500 kinderboeken

De afgelopen periode heb ik zo’n 500 kinderboeken gekregen voor het kinderzwerfboekstation. Daar zat van alles tussen, van stripboeken van Star Wars tot boeken voor echte paardenmeisjes, van spannende griezelboeken tot leuke prentenboeken om voor te lezen, van klassiekers van Thea Beckman tot boeken van Carry Slee en ga zo maar door.

Helaas is het kinderboekenzwerfstation niet zó groot dat alle boeken er tegelijkertijd in passen. Ik kan me dus best voorstellen dat je wel eens bij de minibieb bent geweest en dat er toen even niets voor je tussen zat. Heel veel kinderboeken liggen bij mij thuis en in mijn kantoor opgeslagen, voor als er weer ruimte is in de minibieb.

Lees hier meer over kinderzwerfboeken.

Kinderboeken voor tijdens lockdown

Wat wil ik nu doen: zelf kinderboekenmatches maken voor de kinderen in Damwâld voor tijdens de lockdown!

Geef uiterlijk vrijdag 18 december via dekinderboekenkoffer@gmail.com aan mij door wat voor soort kinderboek je zoekt (spannend, meisjesachtig, over voetbal, noem maar op) en voor welke leeftijd dit ongeveer geschikt moet zijn, en dan probeer ik een leuk boek daarbij uit te zoeken. Geef door op welk adres in Damwâld je dit boek graag wilt ontvangen, dan breng ik uiterlijk aankomende zaterdag het boek bij je langs (gewoon door de brievenbus als het een beetje past, dus zonder onnodig contact)! Als je het boek uit hebt dan kun je het terugbrengen bij de minibieb in de speeltuin aan de Lytse Loane. Uiteraard ben je daar ook altijd welkom om een boek uit te zoeken.

Ik ben benieuwd of hier behoefte aan is, ik doe het in ieder geval graag dus kom maar op met die verzoekjes!

BoekenBoeken

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *