Pak de sterren gepersonaliseerd kinderboek
Voor baby's, Voor kleuters, Voor peuters

Gepersonaliseerd kinderboek ‘Pak de sterren’ van Mr Starsky

Lars met zijn eigen boek

Wat ik voordat ik moeder werd nooit had kunnen bedenken was hoe blij ik werd van gepersonaliseerde kraamcadeaus. Onze Bente is nu vijf jaar en ik weet nog heel goed hoe blij ik werd van een slaapzakje met de tekst ‘Ssst, hier slaapt Bente’. Dat slaapzakje was puur en alleen voor haar, en voor niemand anders. Ze kreeg ook een gepersonaliseerd kinderboek cadeau, dat een groot succes bleek te zijn toen ze een jaar of twee was. De verwondering toen één van de personages haar naam bleek te hebben, was zo leuk om te zien! Ook onze Lars heeft een aantal kraamcadeaus met zijn naam erop gekregen, en daar kunnen we nu nog een gepersonaliseerd kinderboek aan toevoegen: Pak de sterren, Lars! Dit is een heel bijzonder kinderboek en waarom dat zo is vertel ik je graag.

Stand van de sterren

Mr Starsky is het merk van de Amsterdamse Fennechien Greebe en Liesbeth Veen. Zij bedachten de sterrenhemelposters. Dit zijn geboorteposters met de stand van de sterren zoals tijdens de geboorte van een kindje. De sterrenhemelposters bleken een groot succes als kraamcadeau en later volgde ook een kinderboek dat geheel te personaliseren is. Ik mocht een boek laten maken voor onze Lars, die in november 2019 geboren is. Via de automatische software van Mr Starsky kwam ik erachter dat tijdens zijn geboorte de sterrenbeelden giraffe, kleine beer, zwaan, grote beer en draak aan de hemel stonden. Deze dieren zijn dan ook de bijpersonen in het boek.

Waar gaat Pak de sterren over?

In Pak de sterren ben jij als lezer de ster in je eigen verhaal. De hoofdpersoon in het boek is in mijn geval het eekhoorntje Lars (maar kan verdere iedere willekeurige naam hebben). Lars wil graag een ster pakken, en vraagt de dieren die hij tegenkomt om hulp. Alle dieren zijn erg behulpzaam en willen hem graag verder helpen, maar lukt het hen om Lars naar de sterren te krijgen?

Zowel Lars, die nu nog wel wat jong is om de boodschap van het boek goed mee te krijgen, als Bente zijn erg enthousiast over Pak de sterren van Mr Starsky. Lars vindt het met name fijn om alle dieren aan te wijzen, maar Bente begrijpt al echt waar het in het boek om draait. Mijn verwachting is dat wanneer Lars wat ouder is hij gaat begrijpen dat het eekhoorntje zijn naam draagt en dat hij dus de hoofdpersoon is in dit boek. Ook zal hij gaan begrijpen dat hij zelf de ster kan zijn in zijn eigen verhaal. Een prachtige boodschap om aan een kind mee te geven!

Dat het boek niet alleen gepersonaliseerd is op basis van de naam van het belangrijkste personage, maar dat alle dieren in het boek een verbinding hebben met de geboorte van het kind, vind ik een grote pré. De illustraties van Marta Abad Blay maken dat het tevens een prachtig boek is om te lezen en te bekijken.

Hoe werkt het maken van een gepersonaliseerd kinderboek?

Het is enorm simpel om een Pak de sterren gepersonaliseerd te bestellen. Hier vul je de voornaam van het kindje in, de plaats waar het geboren is en de datum en het tijdstip van de geboorte. Vervolgens kun je nog een persoonlijk bericht schrijven dat voorin het boek gedrukt wordt. Het is ook mogelijk om voor een standaardtekst te kiezen, als je zelf geen inspiratie hebt voor een persoonlijk bericht. Vervolgens krijg je een preview van het boek te zien en dan kun je het boek gaan bestellen. Binnen 3-5 werkdagen heb je het boek vervolgens in huis!

Wil je zelf ook een voorleesboek personaliseren of een geboorteposter bestellen? Kijk dan op de website van Mr Starsky.

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *