Nog even achter mijn oortjes kriebelen
Voor baby's

Nog even achter mijn oortjes kriebelen – Jorg Mühle

Ken je het boek ‘Een boek‘ van Hervé Tullet? Dat boek is al jarenlang een schot in de roos bij mijn dochter en wel om de volgende reden: ze heeft het gevoel zelf invloed te hebben op wat er gebeurt in het boek. In ‘Een boek’ moet ze op stippen tikken, en als ze dan de bladzijde omslaat, dan is er iets met die stippen gebeurd. Ze worden groter, vermeerderen zich of veranderen van kleur. Onlangs vond ik een kartonboekje, geschikt voor nog iets kleinere kinderen, die van eenzelfde soort effect uitgaat: Nog even achter mijn oortjes kriebelen van Jorg Mühle. Het is een heel ander boek, maar de acties die je kindje moet uitvoeren zijn vergelijkbaar.

In Nog even achter mijn oortjes kriebelen moet Klein Konijn op bed. Daar gaat natuurlijk een ritueel aan vooraf. Als je kindje in zijn of haar handjes klapt, dan heeft Klein Konijn op de volgende bladzijde zijn pyjama aan en met een swipebeweging krijgt Klein Konijn zijn deken over zijn lichaampje. Ook moet je het kussen van Klein Konijn nog even opschudden en natuurlijk krijgt Klein Konijn nog een nachtkus voor het slapen gaan. Druk je ook het lichtknopje nog even in zodat het licht uitgaat?

Nog even achter mijn oortjes kriebelen voor dreumesen

Mijn zoontje Lars kreeg het boekje net na zijn eerste verjaardag. En alhoewel het voor hem nog iets te moeilijk is om precies te doen wat er van hem gevraagd wordt, begint hij het principe van het boekje al wel door te krijgen. Zo pakt hij met beide handen het boekje vast en geeft Klein Konijn een lekkere natte lebber wanneer er wordt gevraagd om een welterustenkus. Ook had hij naar een paar keer voorlezen door dat het de bedoeling is om Klein Konijn aan te raken om hem om te laten draaien, dus Lars mept er vrolijk op los.

Interactief voorleesspel

Het leuke van boekjes als deze is dat hoe vaker je ze voorleest, hoe voorspelbaarder het voor je kindje wordt. Je kindje zal daarom al snel mee gaan doen en zo krijg je een heel interactief voorleesspel. In het boekje gaat het over het avondritueel van Klein Konijn, maar het past ook prima in je eigen avondritueel met je kindje!

Lars is nu 13 maanden oud, ik verwacht dat het nog een paar maanden duurt voordat hij Nog even achter mijn oortjes kriebelen helemaal mee kan gaan doen. Maar ongeveer een jaar oud is een prima leeftijd om al met dit boekje te beginnen.

Nog even achter mijn oortjes kriebelen koop je onder andere bij de boekhandel en online via:

bol.com

Libris.nl (Hier steun je met je aankoop verschillende boekhandels in Nederland)

Bazarow (Hier steun je met je aankoop de boekensector in Nederland)

Bookspot.nl

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *