prentenboek top 10 2021
prentenboek, Voor kleuters, Voor peuters

De Nationale Voorleesdagen 2021 gaan bijna van start

Anders dan andere jaren, maar daarom misschien wel nodiger dan ooit: De Nationale Voorleesdagen gaan bijna van start! De Nationale Voorleesdagen duren van 20 tot en met 30 januari. Spijtig genoeg zijn er dit jaar veel minder activiteiten rondom de Nationale Voorleesdagen en ook de aard van de activiteiten is anders (veelal online), maar dat betekent niet dat er deze voorleesdagen niet genoten kan worden van mooie voorleesboeken. Iedere school/instelling die deelneemt aan de Nationale Voorleesdagen doet dit op zijn eigen manier en ook thuis kun je zelf aandacht besteden aan deze dagen. Hoe? Vooral door heel veel voor te lezen én door te knutselen, te dansen en te zingen aan de hand van de door jou voorgelezen boeken. Om het je wat gemakkelijk te maken wordt er ieder jaar een top 10 prentenboeken samengesteld waarvan de nummer één zichzelf Prentenboek van het jaar mag noemen.

Coco kan het! Prentenboek van het Jaar 2021

Coco kan het! van Loes Riphagen is door medewerkers van bibliotheken uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2021. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen verschijnt er een speciale mini-editie die tijdens de voorleesdagen verkrijgbaar is bij de boekhandel (bij veel boekhandels kun je online of telefonisch je bestelling doorgeven en wordt je boek gewoon bij je thuis bezorgd). In Coco kan het! gaan alle babyvogels voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Hoe gaat ze daar mee om?

Van Coco kan het! is ook een groot exemplaar met vingerpoppetje verkrijgbaar. Leuk om tijdens het voorlezen te gebruiken!

Prentenboek top 10

Ook met de rest van de Prentenboek top 10 van 2021 kun je prima uit de voeten tijdens de Nationale Voorleesdagen. Stuk voor stuk zijn het prachtige boeken. Wij hebben Op Weg van Leo Timmers reeds in huis en dat is een prachtig boek voor 1-jarigen.

Lees hier meer over prentenboeken!

Welk boek ga jij voorlezen tijdens de Nationale Voorleesdagen? En wat voor activiteiten kun jij bedenken omtrent het Prentenboek van het Jaar 2021 Coco kan het!?

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *