Coco kan het!
prentenboek, Voor kleuters

Coco kan het! – Loes Riphagen – Prentenboek van het Jaar 2021

Bente leest haar broertje Lars voor.

Het prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen is in het kader van de Nationale Voorleesdagen door medewerkers van bibliotheken uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2021. Het Prentenboek van het Jaar wordt altijd opnieuw uitgegeven als speciale mini-editie. Deze is vanaf 20 januari (de start van de Nationale Voorleesdagen) verkrijgbaar bij de boekhandel (bij veel boekhandels kun je online of telefonisch je bestelling doorgeven en wordt je boek gewoon bij je thuis bezorgd).

Waar gaat Coco kan het! over?

In Coco kan het! gaan alle babyvogels voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Ze vindt het maar eng. Want er kan van alles misgaan. Wat als ze valt? Ze gluurt over de rand van het nest en ziet een enge kat. Wat als hij haar grijpt? Tegelijkertijd krijgt Coco ook positieve kriebels in haar buik. Want wat als het lukt? Dan kan ze samen met haar vriendjes de wijde wereld in!

Soms heb je als je twijfelt gewoon even een schop onder je kont nodig. Als je zegt: “Wat als het me niet lukt”, dat iemand anders dan zegt: “Maar wat als het wél lukt’. Dat is waar Coco kan het! over gaat. Het gaat ook over hoe mooi het leven kan zijn wanneer je de sprong in het diepe waagt. Wanneer je iets doet wat je eigenlijk misschien wel niet hebt gedurfd.

Prentenboek met mooie illustraties

Coco kan het! is niet alleen vanwege het mooie verhaal een Prentenboek-van-het-Jaar-waardig verhaal. Coco kan het! is ook een mooi prentenboek vanwege de mooie illustraties. Wat ik zelf érrug leuk vind zijn de piepkleine insecten. Ze spelen nauwelijks een rol in het verhaal maar het is heel leuk om samen met je kind alle kleine insecten op te zoeken. Een colonne mieren, een slapende spin en een zielig kijkend wurmpje; ze zijn er allemaal.

Mijn kinderen waren erg enthousiast over het boek. De oudste omdat ze het voor een groot deel zelf al kon lezen, en de jongste wees heel enthousiast alle vogels en de enge kat aan. Mijn kinderen zijn vijf en één dus dit prentenboek zal ook bij alle leeftijden hiertussen in goed in de smaak vallen.

Coco kan het! is per 20 januari als een speciale mini-editie verkrijgbaar bij de boekhandel. Bij de meeste boekhandels is het mogelijk om telefonisch of per mail je boeken te bestellen en in de meeste gevallen wordt je boek dan aan huis gebracht.

Er is ook een grote editie verkrijgbaar mét bijpassend vingerpoppetje.

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *