de royals verleiding erin watt
14+, Young Adult

De Royals 1 Verleiding – Erin Watt

Mijn goede voornemen voor 2021 was om meer voor mezelf te gaan lezen. 2020 stond volledig in het teken van kinderboeken en las ik slechts één boek voor mezelf (met de komst van een kleintje in november 2019 in combinatie met een druk coronajaar had ik ook niet echt bepaald tijd om boeken voor mezelf te gaan lezen natuurlijk). Met de aanschaf van een Kobo Libra H2O heb ik mezelf de gelegenheid gegeven om vaker, sneller en makkelijker voor mezelf te gaan lezen. Met het Kobo Plus-abonnement heb ik immers de toegang tot duizenden boeken. Dat dit een goede aanschaf is gebleken blijkt wel uit het feit dat ik in twee weken tijd al zes boeken heb gelezen. Een aantal van die boeken zijn ware Young Adult-toppers. En aangezien Young Adult bedoeld is voor jongeren vanaf ongeveer 15-16 jaar is er op deze blog ook wel ruimte voor een bespreking van zo’n Young Adult. De bespreking van vandaag gaat over Verleiding uit de serie Royals van Erin Watt.

Waar gaat Verleiding van Erin Watt over?

We maken in Verleiding kennis met de 17-jarige Ella. Het meisje heeft al de nodige rottigheid meegemaakt. Haar vader heeft ze nooit gekend en haar moeder, die stripper was, stierf op Ella’s vijftiende. Ella is aan zichzelf overgeleverd en verdient de kost op dezelfde manier als dat haar moeder dat deed, met strippen. Wanneer de steenrijke Callum Royal op het toneel verschijnt met de mededeling dat hij de beste vriend van haar vader was verandert Ella’s leven voorgoed. Callum Royal staat er namelijk op dat Ella intrek neemt in zijn royale landhuis, waar hij samen met zijn vier zoons – een vijfde gaat al naar de universiteit – woont. Die vijf zoons zien Ella in eerste instantie liever gaan dan komen, maar langzaamaan weten ze elkaars vertrouwen te winnen en gaan de Royal-jongens voor Ella door het vuur. Vooral Reed, met wie Ella een vurige maar zeer ingewikkelde liefdesrelatie krijgt. Hun beider verleden zit hun relatie meermaals in de weg. Het verhaal eindigt met een ware cliffhanger waarbij je wel naar één van de personages zou willen schreeuwen: “Ren dan achter haar aan! Zeg haar dan dat het niets te betekenen heeft!” Als je deel één eenmaal gelezen hebt zul je niet kunnen wachten tot je je op deel twee – Verraad – kunt gaan storten.

Wat vond ik van Verleiding?

Vanaf het allereerste moment kon ik dit boek met geen mogelijkheid wegleggen. De personages zijn enorm goed neergezet, de verhaallijn is nergens saai en alle mysteries rondom de Royals doen je smachten naar meer achtergrond en duiding. De expliciete scenes – want daar zit Verleiding van Erin Watt vol mee – zijn fijn om te lezen en geenszins ordinair, maar zou ik toch eerder betitelen als geschikt voor wat ouder dan 15 jaar.

In deze volgorde lees je de Royals van Erin Watt

Heb je na het lezen van Verleiding van Erin Watt zin in meer? Dit is de chronologische volgorde van de boeken over de Royals.

  1. Verleiding
  2. Verraad
  3. Geheimen
  4. Hartstocht
  5. Verlangen
  6. Gevaar

Hier lees je meer over Young Adult-boeken.

Verleiding koop je bij de boekhandel en online bij o.a.

bol.com

Libris.nl (hier steun je met je aankoop verschillende boekwinkels in Nederland)

Bazarow (hier steun je met je aankoop de boekensector in Nederland)

Bookspot

BoekenBoeken

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *