nijntje aanwijsboek
Voor baby's, Voor peuters

Nijntje aanwijsboek – Dick Bruna

Toen onze oudste nog maar net een paar maandjes oud was kocht ik een boek voor haar waar we heel veel plezier aan hebben beleefd, en waar we momenteel met onze jongste ook weer veel plezier aan beleven. Het Nijntje aanwijsboek is een boek dat je op weg helpt om de woordenschat van je kindje te oefenen. Het is een prachtig boek om er zo tussendoor eens even bij te pakken en om woordjes en geluidjes op thema te leren.

Nijntje

Behoeft Nijntje Pluis eigenlijk nog een introductie? Al sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw is Nijntje niet meer weg te denken uit de opvoeding van jonge kinderen. In boekvorm, op televisie, in vele vormen van merchandise; ik durf te wedden dat meer dan 80% van de jonge kinderen in Nederland een item van Nijntje in huis hebben (dat getal is natuurlijk volledig uit mijn duim gezogen). Het konijntje beleeft met haar vriendjes Nina, Daan, Barbara en Boris Beer, Betje Big en Knorretje en natuurlijk haar hondje Snuffie allerlei avonturen. Naar de dierentuin, naar school, naar het ziekenhuis, noem maar op.

Verschillende thema’s in Nijntje aanwijsboek

Het Nijntje aanwijsboek is geen voorleesboek, maar – de titel zegt het al – een aanwijsboek. Met je kindje op schoot en het boek in de hand kun je je kindje kennis laten maken met een aantal verschillende thema’s: ‘op de boerderij’, ‘aankleden’, ‘in de dierentuin’, ‘eten en drinken’, ‘in het verkeer’, ‘speelgoed’, ‘in de natuur’ en ‘familie’. Bij iedere dubbele pagina zie je een aantal dieren of voorwerpen die dit thema verder uitbeelden. Zo zie je bij aankleden bijvoorbeeld een feestjurk, sokken, wanten, een kleerhanger, een bril en draagt Nina een kimono. Bij het thema ‘in het verkeer’ zie je o.a. een luchtballon, een stoep met zebrapad, een locomotief en een vrachtwagen.

Woordjes en geluiden oefenen met Nijntje aanwijsboek

Met het Nijntje aanwijsboek in de hand kun je – afhankelijk van de leeftijd van je kindje – woordjes oefenen of juist geluidjes. “Wat voor geluid maakt een tijger?” “Hoe klinkt het als er een auto voorbij komt?” Bij de pagina’s over familie is het leuk om ook te kijken naar de eigen familie. “Nijntje heeft een oma en opa Pluis, hoe heten jouw opa en oma?” Je kunt van alles verzinnen om dit boek interactief voor te lezen en dat is het leuke ervan.

Het Nijntje aanwijsboek is een dankbaar kraamcadeau dat altijd in de smaak zal vallen.

Het Nijntje aanwijsboek is verkrijgbaar bij de boekhandel en online o.a. bij

bol.com

Libris.nl (hier steun je met je aankoop verschillende boekwinkels in Nederland)

Bazarow (hier steun je met je aankoop de boekensector in Nederland)

Bookspot

BabyBaby

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *