De Zoete Zusjes gaan op vakantie
6-10 jaar, Voor kleuters

De Zoete Zusjes gaan op vakantie – Hanneke de Zoete

Tegenwoordig hoor je er als jonge Youtuber bijna niet meer bij als je niet ‘zelf’ een boek hebt uitgebracht. De Zoete Zusjes, de zusjes Saar en Janna, hebben inmiddels zelfs al zes boeken op de markt gebracht, waarvan De Zoete Zusjes zoeken een schat onlangs zelfs de prijs van de kinderjury in de categorie 6 t/m 9 jaar heeft gewonnen. In ‘De Zoete Zusjes gaan op vakantie’ lezen we een nieuw avontuur van de Youtubezusjes, geschreven door hun moeder Hanneke de Zoete.

Wie zijn De Zoete Zusjes?

Saar en Janna zijn twee zusjes die iedere woensdagmiddag een nieuw filmpje op Youtube zetten. In die filmpjes doen ze de challenges, knutselen en koken ze en delen ze recepten met hun kijkertjes. Het vrolijke duo heeft inmiddels meer dan 522.000 abonnees op Youtube (en dat was tijdens mijn bespreking van De Zoete Zusjes zoeken een schat nog ‘maar’ 448.000, dus dat aantal groeit nog steeds flink!).

Waar gaat De Zoete Zusjes gaan op vakantie over?

Saar en Janna gaan met hun ouders en grote broer Bram op vakantie naar Ameland. Dat is best een beetje spannend, want Ameland hoort bij Friesland en daar spreken ze een andere taal. Of niet? Na een lange reis komen ze eindelijk aan in Holwerd, vanwaar ze op de boot stappen naar Ameland. Op Ameland ondernemen ze de ene na de andere activiteit. Ze beklimmen de vuurtoren, gaan wadlopen, spotten zeehonden, wandelen over een blotevoetenpad en ze bezoeken het Juttersmuseum. Tijdens een wandeling langs zee vindt Saar een fles. Wat zit daar in die fles? Is dat een brief? De vondst is het begin van een mailwisseling tussen haar en een meisje dat op Texel woont. En dat maakt Janna natuurlijk wel wat jaloers…

Wat vind ik van De Zoete Zusjes gaan op vakantie?

Net als het eerdere exemplaar denk ik dat ook dit boek vooral leuk is voor de kinderen die regelmatig naar de filmpjes van De Zoete Zusjes kijken. Als voorlezer moet ik eerlijk zijn; ik wel eens betere boeken voorgelezen en ook wel eens meer plezier gehad in het voorlezen. Dit boek is eigenlijk een lange opsomming van wat de kinderen tijdens hun vakantie op Ameland hebben gedaan, hier en daar wat leuk opgedirkt en wat overdreven om er een leuk leesbaar verhaal van te maken. De illustraties van Iris Boter zijn wel erg leuk!

Lees hier meer over boeken voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Wat vindt Bente van het boek?

Wij kochten het boek in het Natuurcentrum op Ameland tijdens een dagje uit. Dat maakte het wel een waardevolle uitgave, want veel van de plekken die beschreven werden in het boek hebben wijzelf ook bezocht. Voor onze vijfjarige was het dan ook een feest der herkenning. Allereerst omdat ze de zusjes zo goed ‘kent’ en ten tweede omdat ze Ameland in het boek herkent.

De Zoete Zusjes gaan op vakantie is verkrijgbaar bij o.a.

bol.com

Libris.nl (hier steun je met je aankoop verschillende boekwinkels in Nederland)

Bookspot

BoekenBoeken

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *