Zigzag dinosaurussen
6-10 jaar, informatieve kinderboeken, prentenboek, Voor kleuters

Zigzag dinosaurussen

Volgens mij zijn alle jonge kinderen dol op dinosaurussen. Onze jongste is er in ieder geval gek op en kan de hele dag door dino-geluiden maken. Toen ik een tijdje terug met de oudste in de bibliotheek was viel haar oog op het boek ‘Zigzag dinosaurussen’. Een zigzag-boek dat eenmaal uitgevouwen maar liefst twee meter lang is! Die moest natuurlijk mee naar huis, en wat hebben we ervan genoten.

Informatieboek / zoekboek

Het boek Zigzag dinosaurussen staat bomvol informatie en weetjes over dino’s, maar is daarnaast ook een kijk- en zoekboek. Leuk dus voor jonge kinderen die vooral de twee meter lange zoekplaat op de achterzijde van het boek kunnen bekijken, maar ook leuk voor de wat oudere kinderen die allerlei informatie over dinosaurussen op kunnen doen aan de voorzijde van het boek.

Meer informatieve kinderboeken vind je hier!

Weetjes over dino’s

In het informatieve deel leer je door middel van korte weetjes van alles over de verschillende tijdsperiodes waarin de dinosaurussen leefden, maar krijg je ook weetjes te lezen over bijvoorbeeld bijzondere vondsten, wat een paleontoloog doet, hoe zwaar een triceratops moet hebben gewogen en ga zo maar door.

Meer kinderboeken over dinosaurussen vind je hier!

Onderaan de bladzijde staan opdrachten voor het zoekdeel van het boek. Eén van de opdrachten is bijvoorbeeld om alle babydino’s te vinden. Of je kunt op zoek gaan naar de vier verstopte dinosaurusschedels.

Los van de informatie en de prachtige zoekplaat is het leukste aan het boek natuurlijk dat het uitgevouwen zo’n ontzettend lang boek is. Het boek lag hier geregeld geheel uitgevouwen op de grond, met de kinderen ernaast. Ze hebben zichzelf zelfs eens ‘in’ het boek verstopt, door het in een cirkel om zich heen te zetten. Interactief met een hoofdletter I dus.

Het boek is door de veelzijdigheid aan te raden voor kinderen van ongeveer 1 tot en met 8 jaar oud.

Hoeveel stappen is twee meter?

Zigzag dinosaurussen is verkrijgbaar bij o.a.

bol.com

Libris.nl (hier steun je met je aankoop verschillende boekwinkels in Nederland)

Bookspot

We Mogen weer 2021We Mogen weer 2021

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *