Kinderboeken over Sinterklaas
prentenboek, Vijf tips

5 kinderboeken over Sinterklaas

Vanaf deze week deel ik iedere week op maandag vijf tips met je. Deze deel ik zowel op mijn blog als via Instagram Stories. Bijvoorbeeld vijf kinderboeken over een bepaald thema, vijf boekengadgets, vijf mooie boekenkasten; noem maar op. De eerste in de serie van 5 is ‘5 kinderboeken over Sinterklaas’.

Boer Boris een paard voor Sinterklaas – Ted van Lieshout

Boer Boris is misschien wel het allerleukste boertje dat je in Nederlandse kinderboeken kunt tegenkomen. In Boer Boris een paard voor Sinterklaas wordt Boer Boris ingeschakeld door Sinterklaas, omdat zijn schimmel van het dak is gevallen. Sinterklaas vraagt Boer Boris of hij zijn paard Knol wel een tijdje mag lenen. Knol voelt daar wel wat voor en gaat meteen oefenen. Maar op het dak lopen blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn voor Knol. Hij heeft namelijk hoogtevrees…

De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas – Hanneke de Zoete

De Youtube-zusjes Saar en Janna staan te popelen om Sinterklaas te gaan vieren. Ze beleven alles wat er rondom het Sinterklaas te beleven valt. Naar de intocht, hun schoen zetten, het Sinterklaasjournaal kijken, pakjesavond vieren, noem maar op. Maar komt het wel goed met pakjesavond, nu Janna haar brief aan Sinterklaas vergeten is?

Sinterklaas ABC – Mariska Hammerstein

Sinterklaas ABC is een grappig ABC-boek dat op rijm alle aspecten van het kinderfeest behandelt. De A is van Aankomst en de Z is van Zingen. Alle letters van het alfabet worden gebruikt om het Sinterklaasfeest uit te leggen.

Sinterklaas voor grote kinderen – Chariva

Ooit zal je kind deelgenoot worden van ‘het grote geheim’ rondom Sinterklaas. Als het zover is dan is Sinterklaas voor grote kinderen een prachtig boek om hen op een zachte manier deelgenoot te maken van dit geheim. In dit boek wordt verteld over wie Sinterklaas écht was, waarom hij heilig verklaard werd en welke wonderen hij heeft verricht.

Leren lezen zoekboek – wat zit er in die zak?

Voor veel kinderen in groep 3 zijn zoekboeken nog helemaal het einde. En als ze daarbij ook nog eens zelf kunnen lezen, is dat helemaal mooi. Op iedere bladzijde zijn letters en woorden verstopt die kinderen uit groep 3 zelf al kunnen lezen. Ook voor de kinderen die nog moeite hebben met lezen is dit een prima boek, want het lezen gaat spelenderwijs en is bovendien makkelijker dan AVI start.

Lees hier meer over kinderboeken over Sinterklaas!

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *