kinderboeken over kerst
Vijf tips

5 kinderboeken over Kerst

Sinds deze maand deel ik iedere week op maandag vijf tips met je. Deze deel ik zowel op mijn blog als via Instagram Stories. Bijvoorbeeld vijf kinderboeken over een bepaald thema, vijf boekengadgets, vijf mooie boekenkasten; noem maar op. Vandaag: 5 kinderboeken over Kerst.

mijn eerste kerstmis – Dick Bruna

Het kerstverhaal op een zo basic en simpel mogelijke manier weergegeven, zonder dat het afbreuk doet aan het daadwerkelijke kerstverhaal, dat is ‘mijn eerste kerstmis’ van Dick Bruna. Een klassieker onder de babyboekjes, wat mij betreft.

Het kerstvarken – J.K. Rowling

Na het succes van de zevendelige serie over Harry Potter (en een aantal andere titels) heeft J.K. Rowling zich nu gewaagd aan een heus kerstverhaal. In ‘Het kerstvarken’ leven we mee met Jack en zijn speelgoedknuffel ‘Ut Varken’, oftewel UV. Tijdens kerstavond raakt UV zoek. Met behulp van zijn nieuwe, maar irritante speelgoedvarken het Kerstvarken gaat Jack naar het Land van Verlies, waar hij met behulp van een pratende Lunchtrommel, een dapper Kompas en de gevleugelde Hoop zijn beste vriend te vinden, voordat deze wordt verslonden door de allesverslindende Grote Verliezer.

De Zoete Zusjes vieren kerst – Hanneke de Zoete

Van een heel ander kaliber maar vanwege de populariteit van de Youtube-zusjes ook als tip in deze lijst: De Zoete Zusjes vieren kerst. In dit boek moeten Saar en Janna het kerstfeest zien te redden, want er komt een grote sneeuwstorm aan en zij spelen juist een rol in de levende kerststal. Als dat maar goed gaat…

Het boompje in het bos – Yuval Zommer

Dat ik fan ben van de boeken van Yuval Zommer is geen geheim. Ook Het boompje in het bos is een pareltje. Vanuit het perspectief van een achtergebleven klein dennenboompje word je als lezer meegezogen in de eenzaamheid van het boompje, maar ook in de warmte die het boompje mag ontvangen van de bosdieren die besluiten met dít boompje kerst te vieren.

Boer Boris – Kerstmis met Boer Boris – Ted van Lieshout

Net als in de 5 kinderboeken over Sinterklaas mag Boer Boris ook niet ontbreken in het lijstje met 5 kinderboeken over Kerst. In dit deel van de serie over Boer Boris blijkt het varken van ouderdom te zijn gestorven. Boer Boris regelt een mooie begrafenis in het bos. Gelukkig is er ook een lichtpuntje en zo wordt het toch nog een mooie kerst. Erg gedurfd van de makers om het thema dood samen te smelten met het thema kerst. Juist de kerst is een periode waarin veel mensen stilstaan bij degenen die ze moeten missen. Dat is voor kinderen niet anders. Dat de dood ook bij het leven hoort leren ze dan ook in dit boek.

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *