Kinderboekenweek 2022
Kinderboekenweek 2022

Thema Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen!

Het thema voor de Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen! Dit thema is afgelopen gisteren bekend gemaakt door de organisatie CPNB. Nieuw daarbij is dat het kinderboekenweekgeschenk voor het eerst in 68 niet door een Nederlandse kinderboekenschrijver geschreven wordt, maar door de Australische Andy Griffiths en Terry Denton, bekend van de Waanzinnige Boomhut-reeks. Het kinderboekenweekgeschenk krijg je cadeau bij aankoop van minstens €12,50 aan kinderboeken.

De Kinderboekenweek 2022 vindt plaats van 5 tot en met 16 oktober 2022.

Over het thema Gi-ga-groen!

Het thema Gi-ga-groen! is bedoeld om aandacht te vestigen op de natuur om ons heen. Het is een heel beeldend thema, een thema waar allerlei activiteiten omheen te verzinnen zijn en ook nog eens een heel actueel thema. Kinderen worden tijdens de Kinderboekenweek 2022 gestimuleerd om ook naar buiten te gaan en daar van alles te ontdekken.

Prentenboek van de Kinderboekenweek 2022

Naast het kinderboekenweekgeschenk wordt er ook ieder jaar een prentenboek gemaakt dat tegen gereduceerd tarief te koop is in de boekwinkels. Volgend jaar wordt dit prentenboek gemaakt door Marije Tolman, bekend van het prentenboek Vosje (daarvoor kreeg ze in 2019 het Zilveren Penseel).

De leukste kinderboeken over de natuur

Er zijn een heleboel kinderboeken over de natuur te vinden, of kinderboeken waarin de natuur een rol speelt. Ik zette al eens mijn favoriete kinderboeken over de natuur op een rijtje. Hier een paar tips:

iELM.nl

Op de website kun je hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *