Shelfie
Algemeen

Update van De Kinderboekenkoffer

Shelfie

Oei, dat is lang geleden! In januari schreef ik het laatste bericht op deze website. Tijd dus voor een update!

Start van de kinderboekenkoffer

In februari 2020 begon ik deze kinderboekenblog. Ik wilde graag een plekje hebben waar ik kon schrijven over de kinderboeken die wij als gezin lazen, delen waar wij blij van werden en wellicht ook een beetje andere mensen inspireren om (meer) te gaan lezen.

Ik startte voortvarend, en blogde over elk boek dat ik samen met onze oudste (die was toen vier, en is inmiddels zeven!) las. Ook over de boekjes die ik samen met onze jongste (toen zeven weken oud, nu bijna drie jaar!) las schreef ik op deze site.

Ik deelde ook over het kinderboek dat ik zelf aan het schrijven was en startte rubrieken zoals ‘vijf boeken over’.

De klad er in

Maar: op een bepaald moment kwam de klad er wat in. Misschien had ik mezelf iets teveel opgelegd wat ik zou ‘moeten’. Over elk boek schrijven, rubriekjes vullen (daar begon ik dan even heel blij mee, maar merkte al snel dat ik daar eigenlijk helemaal niet zoveel plezier aan beleefde) en ook nog bezig met een eigen kinderboek schrijven.

We lezen nog steeds iedere avond voor, beleven nog steeds heel veel plezier aan kinderboeken en die 4500 van mijn eerste kinderboek staan nog steeds ergens op mijn laptop. Een tijdje geleden begon ik me dan ook af te vragen wat ik nou eigenlijk met dit kinderboekenblog wilde. Het een stille dood laten sterven? Nieuw leven inblazen? Ik besloot dat de blog in ieder geval voor mijn eigen plezier zou moeten zijn.

Hoe nu verder?

Ik heb besloten om in ieder geval zaken als frequentie volledig los te laten. Ook niet over elk boek dat we lezen gaan schrijven. En zeker geen mezelf opgelegde rubrieken meer. En al helemaal geen loze beloftes meer naar eventuele lezers over wanneer ze wat precies kunnen verwachten. Maar wat dan wel?

Ik wil graag weer gaan schrijven over kinderboeken, maar laat het helemaal los hoe en wanneer. Wanneer ik een mooi boek tref waar ik echt enthousiast over ben, kan het zijn dat ik erover ga schrijven. Ook wanneer ik merk dat de oudste dolenthousiast is, kan het zijn dat ik er een blogje aan waag. Of niet! Ik ben dit blog in eerste instantie voor mijn eigen plezier begonnen, en dat is wat voorop moet blijven staan.

Wat je als lezer dus kunt verwachten? Eigenlijk niet zo gek veel. Kom zo nu en dan eens terug, zou ik zeggen. Wie weet word je verrast. 😉

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *