Over mij

Johanna KommerieLeuk dat je meer wilt weten over de persoon achter De Kinderboekenkoffer. Ik ben Johanna Kommerie (1989), woonachtig in een mooi dorpje in Friesland, freelance tekstschrijver van beroep en moeder van een meisje (2015) en en een jongetje (2019).

Liefhebber van kinderboeken

Als meisje verslond ik de boeken van Carry Slee, maar ook de boeken van Jan Terlouw, Jacques Vriens, Roald Dahl en Astrid Lindgren kon ik (letterlijk) kapot lezen. Een aantal boeken die als kind een plekje in mijn hart veroverd hebben zijn ‘Ronja de roversdochter‘, ‘Blauwe plekken‘ en ‘Achtste groepers huilen niet’. Nu ik zelf moeder ben hebben ook een aantal nieuwere titels mijn hart veroverd: ‘Nederland‘, ‘Wereldvrouwen – 50 meisjes en vrouwen die het verschil maakten‘ en de boeken van Yuval Zommer. Ik  probeer inmiddels de liefde voor verhalen en kinderboeken ook op onze kinderen over te brengen. Tot nu toe slaag ik daar aardig in, al zeg ik zelf. Ook mijn man heeft daar een belangrijk aandeel in.

Omdat wij zoveel voorlezen leek het me leuk om daar eens iets meer mee te gaan doen. Het idee om een kinderboekenblog te starten is natuurlijk niet nieuw, maar ik denk dat er nog wel plek is op het internet voor een blogje extra 😉 Eén ding wil ik wel duidelijk maken: ik beweer niet verstand te hebben van jeugdliteratuur. Ik ben vooral een liefhebber, een moeder die graag voorleest en iemand die hoopt ook anderen enthousiast te maken voor de soms prachtige kinderboeken die verkrijgbaar zijn.

Op De Kinderboekenkoffer plaats ik sinds februari 2020 met enige regelmaat mijn mening over kinderboeken die bij ons in de kast staan, die ik nieuw aanschaf in de boekhandel of die ik ergens in een kringloopwinkel op de kop heb getikt.

Zelf kinderboekenschrijver worden

Mijn droom is om ooit zelf een (succesvol) kinderboekenschrijver te worden. En zeg zelf, wie wil dat nou niet? Momenteel ben ik bezig met mijn eerste serieuze poging om een kinderboek te schrijven. Het lijkt me leuk om jullie als lezers in dat proces mee te nemen. Waar loop ik tegenaan? Wat zijn mijn valkuilen? Hoe kom ik in de flow om te schrijven? Hoe betrek ik mijn dochter in het schrijfproces? Hier zal ik zo nu en dan updates over plaatsen.

Benieuwd naar hoe het schrijfproces gaat? De updates over het zelf schrijven van een kinderboek vind je hier.

Contact

Wil je contact met me opnemen, bijvoorbeeld omdat je van gedachten wilt wisselen over een bepaald boek, dan kan dat via deze pagina.

Alhoewel ik groot liefhebber ben van de fysieke boekhandel, kun je op deze website hier en daar affiliate-links tegenkomen. Mocht je één van de boeken kopen die ik bespreek op deze site en je doet dit via een affiliate-link, dan betekent dat dat ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfsprekend niets extra’s! Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links bij Bol.com, Libris.nl of Bazarow? Ontzettend bedankt, je helpt mij enorm om deze website verder te ontwikkelen.